Barselona na nogama: Zemljotres na Nou Kampu, Ćaviju ugovor na dve i po godine da odmah sedne na vruću klupu!

Autor:

Sport

10.01.2020

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplodirali su odjednom španski mediji večeras. Jedan za drugim krenuli su rafalno da ispaljuju: u Barseloni je vanredno stanje nakon poraza od Atletika u Superkupu i uprava kluba je ponudila Ćaviju Ernandezu da odmah preuzme ekipu!

RepublikaFoto: instagram.com/xavihernandezoficial
Povratak legende...

Legendarni as Barselone je trenutno trener Al Sada u Kataru, sa njim su na razgovoru bili čelnici katalonskog giganta Erik Abidal i Oskar Grau, sa prvobitnom idejom da na leto preuzme ekipu.

Međutim, poraz od Atletika je ubrzao situaciju, jer je potpuno jasno da Ernesto Valverde nema više nikakvu kontrolu nad ekipom i da se Barsi smeši kataklizma, kao u prethodne dve sezone u Ligi šampiona. A, osvajanje ušatog trofeja je prioritet za klub ove godine.

Ćaviju je ponuđen ugovor na dve i po godine, do juna 2022. godine, a kako tvrdi radio Kadena ser, koji je izuzetno cenjen na španskom medijskom nebu, Barsa je dala rok svom nekadašnjem igraču da se izjasni do kraja nedelje.

Da se nešto kuva potvrdio je i generalni direktor Al Sada Turki Al-Ali, koji je za katarske medije rekao:

- Potpuno je prirodno da Ćavi bude trener Barselone, jer je to njegov klub. Ali, u ovom momentu on je strateg Al Sada - rekao je gospodin Turki Al-Ali.

Ćavi je najveći deo svoje igračke karijere proveo u Barseloni, za koju je nastupao od 1998. do 2015. i skupio 505 nastupa. Osvojio je, pored ostalog, četiri Lige šampiona, osam titula prvaka Španije, tri Kupa Kralja, šest Superkupova Španije i dva Superkupa Evrope...

Poslednje godine karijere proveo je u Al Sadu, gde je i počeo trenersku karijeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading