Real traži prvu pobedu u Dortmundu: ZIZU SKIDA MRAK SA "MILIONERIMA"!

Autor:

Sport

26.09.2017

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Evrope stiže u Dortmund, a velemajstor koji ga vodi s klupe pokušaće da skine mrak protiv neugodnih "milionera"!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Realu ne leži ekipa iz Dortmunda: Vajgl i Benzema u duelu

Fudbaleri Borusije dočekaće večeras (20.45, Arena sport 3) Real iz Madrida u drugom kolu grupne faze Lige šampiona, a biće to lepa prilika za Zinedina Zidana da upiše prvi trijumf u trenerskoj karijeri protiv Dortmunda, koji je jedina evropska ekipa protiv koje je popularni Zizu vodio Madriđane, a da nije upisao trijumf.

DVA REMIJA

Isti timovi sastali su se i pre godinu dana u grupnoj fazi elitnog takmičenja, oba puta bilo je 2:2, a Nemci su se spasavali poraza golovima u finišu meča. Domaćin je raspoložen posle ubedljive pobede nad Menhengladbahom u Bundesligi (6:1), dok su "kraljevići" šokantan poraz od Betisa (0:1) zalečili teškim trijumfom na gostovanju Alavesu (2:1).

Svestan je i trener Reala da njegovi izabranici nisu na pravom nivou i da će morati mnogo bolje u Nemačkoj.

- Moramo da prihvatimo da smo se našli u teškom trenutku. Ovo nije sjajan momenat za nas. Najbitnije je da smo osvojili tri boda protiv Alavesa, ali moraćemo da budemo bolji protiv Borusije - poručio je Zidan.

Glavna pretnja po gol dvostrukog uzastopnog osvajača Lige šampiona biće Pjer-Emerik Obamejan, koji ove sezone daje gol na svakih 67 minuta igre.

HET-TRIK ZA VIKEND

Gabonac je bio strelac 12 puta na devet utakmica ove sezone, a za vikend se istakao het-trikom protiv Menhengladbaha. Ironija je da je Obamejan dugo bio na meti Reala i da čak nije krio da želi da se preseli na stadion "Santijago Bernabeu".

- Ne želim više da pričam o Realu iz Madrida. Više me ne žele i ja nemam problem s tim. Nastavio sam dalje, dobro mi je u Dortmundu. Klubovi koji su bili zainteresovani za mene nisu reagovali iako sam ja imao dogovor sa Dortmundom. Nije se desilo meni i Realu, ali ja sam srećan ovde - izjavio je Obamejan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading