Mitrović poslao jasnu poruku!

Autor:

Sport

17.11.2019

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakularan je Aleksandar Mitrović ove sezone. Šteta samo što ga ni saigrači u Fulamu, ni kolege u reprezentaciji ne isprate uvek. Dok za klub iz Londona još ima vremena da se vrati u Premijer ligu, pred selekcijom Srbije je samo jedna jedina šansa za plasman na Prvenstvo Evrope, kroz baraž Lige nacija, pošto su nam se vrata kroz kvalifikacionu Grupu B zatvorila.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović

Priželjkivali smo čudo u poslednjem kolu, međutim, Portugalci su rutinski odradili posao u Luksemburgu (2:0), pa nama ne bi vredela ni pobeda nad Ukrajinom, bez koje smo ostali u trećem minutu nadoknade (2:2).

- Dobro smo kontrolisali utakmicu, ali se desilo na kraju to, primili smo gol... Bezvezan šut, odbila se lopta u malu mrežu. Sreća... Bolje da primimo sada ovako gol nego kad je važno - ističe prva puška reprezentacije Srbije.

Iako zasad cilj nije ispunjen, Orlovi su saglasni u oceni da su pomaci pod komandom Ljubiše Tumbakovića napredovali i da imaju čemu da se nadaju u martovskom baražu.

- Apsolutno. Pokazali smo zrelost i taktičku i fizičku. Dobro smo stajali na terenu, kontrolisali utakmicu sa Ukrajinom. Bilo je sve u našim nogama i jednostavno se desi takva situacija, neki centaršut... Jednostavno gol koji se daje jednom u ne znam koliko pokušaja. Mislim da je ovo dobra uvertira - istakao je Mitrović.

Prvi naredni rival našeg tima je Norveška. I to u Oslu, 26. marta.

- Kapiten Norveške Stefan Johansen igra dugo sa mnom u Fulamu. Gledali smo ih već, ekipa koja je pre svega tim i koja je prava nordijska ekipa, kao i Švedska. Igraju 4-4-2, kompaktno i usko. Ima još dosta do te utakmice - dodaje naš centarfor.

Ove sezone dao je 12 golova na 16 utakmica za Fulam. I još 11 na sedam mečeva za državni tim. Poslednji, protiv Ukrajinaca, bio mu je čak 34. za reprezenatciju. Sve je bliži rekordu Stjepana Bobeka (38).

- Tim stvara šanse i u takvim situacijama je lako biti u prilici za gol. U trenutku sam reagovao napadački, smireno. Mislim da je bio lep gol - zaključio je Aleksandar Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading