Velika sramota bugarskih navijača: Najveći u istoriji njihove zemlje zaplakao zbog ponašanja na stadionu!

Autor:

Sport

16.10.2019

19:37 >> 19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći bugarski fudbaler svih vremena, legenda Barselone i čovek koji je našim komšijama doneo polufinale Svetskog prvestva u Sjedinjenim Američkim Državama 1994. godine - Hristo Stoičkov, zaplakao je pred kamerama u jednoj emisiji američko-španske televizije TUDN. Tema je bila opšte katastrofalno stanje u bugarskom fudbalu, a sve kao posledica halabuke koja se podigla posle gostovanja Engleza u kvalifikacijama za EURO 2020. i rasističkih ispada domaćih navijača.

RepublikaFoto: youtube.com/Mundo Futbol News
Hristo Stoičkov

U Bugarskoj je u porastu rasizam u poslednje vreme, pa je Stoičkov poručio kako su potrebne puno strožije mere kako bi se navedeni problem rešio. U jednom momentu legendarni as se potpuno slomio...

- Trebalo bi zabraniti dolazak takvih 'navijača' na stadion. Ili možda čak pribeći strožim kaznama, kako su to Englezi rešili. Sami su sebi na pet godina zabranili izlazak u Evropu! Da se jednom doskoči tim narkomanima. Pritom mislim i na reprezentaciju i na klubove. Obični ljudi, pravi navijači, ne zaslužuju da pate. Šta mislite, kako se ja sad osećam - kazao je Hristo pre nego što je pognuo glavu i zaplakao se...

Podsetimo, Englezi su tukli Bugare sa 6:0 u Sofiji, a meč je prekidan u više navrata. UEFA tek treba da odredi kaznu bugarskom Savezu.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading