Prosinečki ipak nije pozvao Ognjena Vranješa!

Autor:

Sport

23.09.2019

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Robert Prosinečki se pokajao i pozvao u reprezentaciju Bosne i Hercegovine ofanzivca Izeta Hajrovića iz zagrebačkog Dinama kojeg na iznenađenje mnogih nije bilo u reprezentaciji na prethodnim okupljanjima.

RepublikaFoto: Starsport
Robert Prosinečki

Već dugo vremena je bosanska javnost najviše zamerala Prosinečkom nepozivanje Hajrovića, a zanimljivo je da je pozvat sada kada je daleko od nekadašnje forme. U reprezentaciju je opet i napadač Hodžić iz Fehervara, kao i povratnik Mato Jajalo. Iako se spekulisalo prethodnih dana, povratnički poziv nije dobio defanzivac Ognjen Vranješ.

- Evidentno je bilo i mojih grešaka, ali se ne bacamo na glavu. Kad smo svi igrali, trčali, borili se, onda je jako teško dobiti ovakvu ekipu. Meni je pritisak od prvog dana, to je normalno u fudbalu i u našoj profesiji, znamo u kojoj smo situaciji, moramo dobiti ove dve utakmice da bi zadržali šanse. Ovi igrači su pokazali da mogu i to kroz puno utakmica, ne znam da li je to problem motivacije, ali problem je što se u Bosni i Hercegovini uvek priča o atmosferi - rekao je Robert Prosinečki.

Upitan je da li je možda i kod igrača u pitanje doveden njegov autoritet.

- Mislim da nije, sve isto radimo kroz sve ove utakmice u Ligi nacija. Nemamo probleme s igračima, fenomenalno rade, ali u nekim utakmicama nisu bili na tom nivou. Teško mi je reći koji je razlog. Vrlo je teško je dobiti bilo koga. Nismo bili na nivou, ni trkački ni voljni momenat nije bio na pravom nivou - zaključio je bivši selektor Azerbejdžana.

Na spisku selekcije BiH za mečeva sa Grčkom i Finskom u oktobru se nalaze:

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurum), Kenan Pirić (Maribor) i Jasmin Burić (Hapoel Haifa)

Odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Ervin Zukanović (Al Ahli), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Marko Mihojević (Aue), Adnan Kovačević (Korona) i Zoran Kvržić (Rijeka)

Vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Muhamed Bešić (Šefild Junajted), Gojko Cimirot (Standard), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Al Ahli), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Nim) i Mato Jajalo (Udineze)

Napad: Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Konja), Armin Hodžić (Fehervar), Izet Hajrović (Dinamo Zagreb) i Edin Višća (Bašakšehir).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading