TURCI ODLEPILI: Od Karađorđa im se priviđa Obilić, traže da se Partizan kazni!

Autor:

Sport

10.08.2019

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više turskih medija objavilo je da su navijači Partizana, tokom kvalifikacionog meča za Ligu Evrope protiv Malatije, na tribinama stadiona u Humskoj razvili zastavu na kojoj je lik Miloša Obilića.

RepublikaFoto: Starsport
Partizan - Malatija

Turski mediji naglašavaju da je to bila grozna i sramotna poruka navijača crno-belih, uz objašnjenje da Srbi slave Obilića kao nacionalnog heroja jer je ubio sultana Murata 1389. godine u boju na Kosovu. Sve je to, ipak, izmišljotina!

Na tribinama stadiona Partizana nije bilo barjaka sa likom Miloša Obilića, već zastava sa portretom Karađorđa Petrovića, takođe, zakletog neprijatelja Turaka, što se videlo na naslovnoj fotografiji objavljenoj uz tekst.

Portal "Jeni akit" preneo je u izveštaju sa meča iz Beograda da srpski navijači nikad u prošlosti nisu propustili priliku da u mečevima sa turskim ekipama vređaju rivala na nacionalnoj osnovi.

- Srpski navijači su baš kao i u prethodnim mečevima sa drugim turskim timovima pevali uvredljivu pesmu: "Svaki Turčin zna, svaka bula zna, da je Obilić, srpski sin, zaklao Murata!" Isto su radili prošle godine u meču protiv Bešiktaša, a i tada se na tribinama našla zastava sa Obilićevim likom -  objavio je "Jeni akit".

Podsetimo da su čelnici Partizana u četvrtak, pred meč sa Malatijom, izdali saopštenje, uputivši javni apel navijačima da se tokom meča sa turskim klubom ne skandiraju uvredljive parole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading