UEFA PONOVO ŠTITI USTAŠE!

Autor:

Sport

06.07.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska unija (UEFA) ponovo štiti ustašluk i pravi se luda na ispade hrvatskih fašista koji su direktno upereni protiv srpskog naroda. Tako će Ukrajinci proći nekažnjeno za serijal incidenata pre i tokom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Lavovu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
SVEDOČILI SKANDALU: Konopljanka i Milenković

Pre početka meča na kom su izabranici Andrija Ševčenka demolirali "orlove" sa 5:0 čitava Evropa imala je priliku da posmatra zajednički marš Ukrajinaca i Hrvata po Lavovu. Desetine desničara i fašista, od kojih su mnogi bili maskirani, nosili su transparent: "Zajedno vratimo dostojanstvo Evropi".

ANTIRUSKI GRAD

Ujedno su uzvikivali parole: "Ukrajina i Hrvatska braća zauvek", te "Putine, marš iz Europe". Sam Lavov je jedini istinski antiruski grad u Ukrajini, u kom većinu stanovništva predstavljaju katolici, pa zato sam izbor tog mesta za domaćina utakmice, kao i sve što se u njemu dešavalo, ne može biti slučajno. Međutim, tako ne smatraju disciplinci iz Niona, koji su na oba oka zažmurili i na činjenicu da se Ukrajinci dok se intonirala himna Srbije uzvikivali: "Ruska kurva" i "Srbe na vrbe". Da će FS Ukrajine platiti samo novčanu kaznu, najavio je tamošnji poznati novinar Igor Ciganik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ukrajinci

BEZ INCIDENATA

Prema njegovim tvrdnjama, agencija FARE nije videla tragove rasizma i ksenofobije u Lavovu!

- Naš savez će biti simbolično kažnjen samo zbog upotrebe pirotehnike. Organizacija FARE, koja se bori protiv rasizma i ksenofobije na fudbalskim stadionima, izvestila je UEFA da nije bilo incidenata niti isticanja transparenata sa lošim porukama - objavio je Ciganik u svojoj emisiji.

UEFA je 2013. godine suspendovala stadion u Lavovu na dve godine zbog veličanja nacizma na utakmici protiv San Marina, ali sada su procenili da za takvom kaznom nema potrebe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading