ORLOVI SAMOUVERENI: Moldavija mora pasti!

Autor:

Sport

28.08.2017

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri reprezentacije Srbije okupili su se u Staroj Pazovi i počeli pripreme za predstojeće duele protiv Moldavije i Republike Irske u kvalifikacijama za SP 2018. godine

RepublikaFoto: twitter.com/fssrbije
Bane Ivanović veruje u pobede protiv Moldavaca i Iraca

Srbija će 2. septembra u Beogradu dočekati Moldaviju, a tri dana gostovaće u Irskoj.

- Mi smo apsolutni favoriti protiv Moldavije. Treba da pobedimo i ostanemo na prvom mestu. Posle te utakmice mislićemo na Irsku. Želimo da osvojimo svih šest bodova, ali prvi meč protiv Moldavije je bitasn. Svaka utakmica u završnici kvalifikacija je odlučujuća, svaki bod je najbitniji. Ovo je završno, važno je da u ovim utakmicama osvojimo dovoljan broj bodova da se plasiramo na Svetsko prvenstvo - rekao je kapiten "orlova" Branislav Ivanović i nastavio:




- Moldavija nije lak protivnik. U prvoj utakmici koju smo pobedili 3:0 bili su ravnopravni dok nismo postigli prvi gol. Moramo toga da se setimo. Biće teško, oni nemaju šta da izgube, igraju za sebe a mi moramo da budemo na svom maksimumu. Motivisani smo. Cilj je SP.

Matić: Moldavija mora da padne

Njegov saigrač iz reprezentacije Srbije Nemanja Matić rekao je da "orlovi" moraju da pobede Moldaviju.

- Uz dužno poštovanje Moldaviji, pogotovo na našem terenu, moramo da osvojimo tri boda. Ići ćemo na pobedu i u Irskoj. Imamo kvalitet koji moramo da iskoristimo, ali pre toga moramo da razmišljamo o utakmici sa Moldavijom. Favoriti smo i moramo da prihvatimo odgovornost. Sa mnogo samopouzdanja ulazimo u utakmicu. Pokušavamo da pobedimo u svakoj utakmci, najbitnije je da budemo prvi i plasiramo se na SP - rekao je Matić i nastavio:

- Posle Irske imamo Austriju na strani i Gruziju kod kuće, ima još da se igra, ali prva utakmica je najvažnija, a to je Moldavija. Imamo mnogo samopouzdanja, ljudi su počeli da veruju u nas. Nemamo čega da se plašimo, pritisak postoji ali u normalnim granicama.

Ljajić srećan zbog povratka u reprezentaciju

Fudbaler Torina Adem Ljajić rekao je da je srećan što se vratio u reprezentaciju Srbije.

- Uželeo sam se reprezentacije i saigrača. Srećan sam što sam opet tu, što sam dobio novu šansu, na meni je da dokažem da to zaslužujem. Pratio sam reprezentaciju, mislim da smo na dobrom putu da ostvarimo ciljeve. Nadam se ću doprineti rezultatima. Gledao sam prvu utakmicu protiv Moldavije, danas svi igraju fudbal. Mislim da smo kvalitetniji i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Zadovoljan sam sezonom, dao sam dva gola, u dobroj sam formi, fizički sam spreman. Na selektoru je da odluči na kojoj ću poziciji igrati, a ja ću se potruditi da pružim makismum - dodao je on.

Ljajić nije igrao za Srbiju u dosadašnjem toku kvalifikacija za SP.

- Nije mi bilo lako, ali reprezentacija je pravila dobre rezultate i pokazalo se da mogu bez mene i bez bilo koga. Pratio sam ih. Sada sam opet sa njima i nadam se da ćemo tako nastaviti - rekao je Ljajić.

Reprezentacija Srbije je prva na tabeli sa 12 bodova, koliko ima i Irska na drugom mestu. Vels i Austrija imaju po osam, Gruzija ima tri boda, a poslednjeplasirana Moldavija sakupila je dva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading