MUSLIN: Moldavija i Irska moraju pasti!

Autor:

Sport

28.08.2017

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mečevi i dani odluke su pred fudbalskom reprezentacijom Srbije! "Orlove" u septembru očekuju dve verovatno ključne utakmice za plasman na Mundijal. Izabranici Slavoljuba Muslina 2. septembra u Humskoj dočekuju Moldaviju, a tri dana kasnije očekuje ih odlučujući okršaj protiv Republike Irske u Dablinu!

RepublikaFoto: Starsport
Muslin vodi "orlove" ka SP

Miris Rusije već može da se oseti posle osam sušnih godina našeg nacionalnog tima, ali selektor je čvrsto na zemlji. U razgovoru za Srpski telegraf poručuje da je cilj jako blizu ako se septembarske obaveze završe sa šest bodova u džepu. Razloga za optimizam ima jer su u formi glavni igrači poput Tadića, Mitrovića, Kolarova, Pavlovića i povratnika u reprezentaciju - Adema Ljajića.

Smatrate li da sa šest bodova u naredna dva meča Srbija može da overi direktan plasman u Rusiju?

- To je vrlo teško reći. Bili bismo sigurno bliži Rusiji sa pobedama iz utakmica protiv Moldavije i Republike Irske, ali mnogo toga zavisi i od ostalih rezultata. To što je sigurno, više ćemo znati 6. septembra o tome koliko smo blizu plasmana na Mundijal ili daleko od njega.

Koliko vas raduje što su se glavni kreativci Tadić i Ljajić upisali u strelce minulog vikenda, baš kao i prvi špic Aleksandar Mitrović?

- Naravno da me raduje dobra forma svakog pozvanog reprezentativca. I dobro je da su neki od njih postigli golove. Jedan od glavnih faktora svakog uspeha reprezentacije je dobra atmosfera u nacionalom timu. Prema tome, važno je da igrači dolaze dobro raspoloženi i motivisani u reprezentaciju.

Već na debiju za Romu Aleksandar Kolarov je pokazao da je jedan od boljih izvođača prekida. Koliko obraćate pažnju na taj segment u igri?

- Imamo dobre izvođače prekida i to znamo. Činjenica je da nismo bili previše efikasni iz prekida u prethodnim mečevima. Na svakom okupljanju dosta vežbamo prekide i nadam se da ćemo ubuduće biti efikasniji u tom aspektu igre.

Aleksandar Mitrović nema minutažu u klubu, ali je za 20 minuta protiv Vest Hema uspeo da zatrese mrežu. Da li on spada u kategoriju onih igrača koji bolje igraju za nacionalni tim?

- Bez obzira na njegov status u klubu, svaki put u reprezentaciji je bio izuzetno motivisan i efikasan. Očigledno da mu prija da igra za reprezentaciju, kao i sistem igre u nacionalnom timu. Ali svakako da bi za njega i sve ostale bilo bolje da imaju što veću minutažu u svojim klubovima, čemu se najiskrenije nadam.

Vladimir Stojković je pojačao Partizan. Koliko je to važno i za reprezentaciju s obzirom na to da je već na prvom meču pokazao da je u zavidnoj formi?

- Njegovo iskustvo je od ogromnog značaja. Dobro je da je pronašao klub u kojem će imati odgovarajuću minutažu i da je u dobroj formi, što su pokazale poslednje utakmice u Partizanu - zaključuje vođa srpskog tima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading