Zvezda i Partizan bez baruta u derbiju!

Autor:

Sport

27.08.2017

15:14 >> 16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su derbi koji će vrlo brzo biti zaboravljen. Dupla nula na stadionu "Rajko Mitić", Partizan zadovoljniji bodom posle 155. večitog derbija.

RepublikaFoto: Tanjug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su, izgleda, istrošili svu municiju protiv Krasnodara i Videotona u četvrtak. Opšti je utisak da su oba tima ostala dužna svojim navijačima, pogotovo to važi za igrače u crno-belom.

Zvezda je bila mnogo konkretnija u prvom delu igre, Aleksandar Pešić je čak pogodio prečku u 33. minutu, a Srnić je zapretio šest minuta kasnije. Partizan može da žali za nedosuđenim penalom nad Tavambom u 13. minutu, Grujić nije odlučio da pokaže na kreč, iako je bilo elemenata za najstrožu kaznu.

U drugom delu gotovo da nije bilo ničeg vrednog pomena na terenu, a zanimljivije je bilo na tribinama, gde su "delije" i "grobari" pravili pirotehnički šou zbog koga je glavni sudija Grujić čak i prekidao susret pred sam kraj.

Na kraju su igrači vidno pali, sudija je delio kartone kao konfete, a najmanje je bilo fudbalskih stvari. Za kraj je ostalo 0:0 na semaforu, a razlika među dva tima ostala je tri boda u korist crveno-belih.

TOK UTAKMICE
90+2. minut - Kraj utakmice. Fudbaleri Partizana su ogorčeni na sudiju Pantića. Međutim, nema promene odluke. Zvezda - Partizan 0:0
90. minut - Vatra na južnoj tribini, a u međuvremenu šansu u redovima Crvene zvezde dobija Luka Adžić umesto Srnića
82. minut - Velika šansa za Crvenu zvezdu, Vulićević je igrao rukom na ivici kaznenog prostora... Slobodan udarac za Milijaša. Međutim, Donald šutira i pogađa živi zid
77. minut - Ulazi Nenad Milijaš na teren umesto debitanta Nenada Krstičića. Vladan Milojević računa na dobro izvođenje prekida iskusnog veziste pred kraj susreta...

68. minut - Slobodan udarac na 22 metra od gola za Partizan, faul Stojkovića nad Tavambom. Đurđević je bio neuspešan.

66. minut - Prva izmena na meču u Crvenoj zvezdi, Nemanja Radonjić menja Aleksandra Pešića
58. minut - Pauza na "Rajku Mitiću" dok se ukazuje pomoć Marku Jankoviću nakon starta Gobeljića
55. minut - Kanga šutira sa 30 metara, daleko od gola Vladimira Stojkovića...
52. minut - Tempo je opao na startu drugog dela, uglavnom se igra odvija negde na sredini terena
48. minut -Žuti karton u redovima Partizana za Milana Radina

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić"

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Posle prvih 45 minuta nema golova
39. minut - Stojković brani nemoguće! Kakva šansa za Srnića. Izašao je sam ispred golmana Partizana, a Stojković je zaustavio njegov udarac.
 
36. minut - Kontra Zvezde. Crveno-beli su imali dobru šansu, a kada se Boaći spremao da šutne lopta je nezgodno odskočila i prevarila. Ovaj potez nasmejao je sve na stadionu.
33. minut - Kakva šansa za Zvezdu. Pešić je šutirao desnom nogom, a lopta je pogodila prečku.
22. minut - Oglasili su se i navijači Partizana
 
22. minut - Partizan ponovo traži penal, a Grujić pokazuje žuti karton Jankoviću. Janković je prošao po levoj strani i krenuo da pretrči Le Taleka, kada je došlo do kontakta. Janković  je pao, a Grujić mu je pokazao žuti karton zbog simuliranja. Usledili su žestoki protesti igrača Partizana, ali Grujić nije hteo da promeni odluku
17. minut - Neočekivana šansa za Zvezdu. Stojković je loše reagovao na centaršut Filipa Stojkovića, lopta mu je ispala do Pešića, ali je nekako uspeo da je uhvati.

13. minut - Partizan tražio penal. Suma je dodao do Tavambe u kaznenom prostoru. On je pao posle kontakta sa Donaldom, ali se sudija Grujić nije oglasio.

11. minut - Prva ozbiljnija akcija Zvezde. Kombinovali su Kanga i Boaći, a lopta je posle šuta napadača Zvezde završila u gol autu.
 
6. minut - Sukobi navijača na istočnoj tribini. Brzo je intervenisala policija i smirila sukobe
 
3. minut - Pesma navijača Zvezde. Pristalice Partizana neće navijati do 18. minuta kako bi odali počast ubijenom Demiru Jukiću

1. minut - Utakmica je počela. Fudbaleri Zvezde prvi kreću sa centra. Everton je već u 48. sekundi dobio žuti karton


18:55 - Sve je spremno za početak utakmice

 

18:45 - Ristić na stadiona bodri Zvezdu
 

 

 

18:35 - Čelnici Partizana neće uživo gledati derbi. Rukovodstvo kluba iz Humske pratiće derbi na stadionu Partizana putem TV prenosa.

18:25 - Darko Lazić podržao bivše saigrače

 

18:00 - Poznati su sastavi Partizana i Zvezde
 

 

17:30 - Da li su ovo sastavi dva tima?
 

 


17:15 - Navijači Partizana okupili su se ispred stadiona u Humskoj, a potom su u korteu krenuli ka stadionu Crvene zvezde.

17:00 - Navijači polako pristižu na stadion. Glavni sudija meča biće Danilo Grujić. Ovako se završio 154. "večiti derbi".

"Večiti derbi" dolazi posle dobrih igara naša dva kluba u Evropi. Zvezda i Partizan izborili su plasman u Ligu Evrope, pa se očekuje veliki broj navijača na stadionu.

Trener Zvezde Vladan Milojević ima određenih problema sa sastavom zbog povređenih Nemanje Milića i Milana Rodića. Prvi stručnjak crn-belih Miroslav Đukić ne može da računa na Marka Jevtovića.

Crvena zvezda u meč ulazi sa prvog, a Partizan sa šestog mesta na tabeli.

Crvena zvezda je pobedila na 62 derbija, 46 puta bilo je nerešeno, dok je 46 puta pobedu slavio tim iz Humske. Zvezda je ukupno postigla 220 golova, a Partizan 189.

Najviše golova na derbijima postigao je Marko Valok iz Partizana, koji je mrežu večitog rivala tresao čak 13 puta, dok su na drugoj strani Bora Kostić i Dragan Džajić bili strelci u devet navrata.

Najviše nastupa na "večitim derbijima" ima Saša Ilić, koji protiv crveno-belih igrao čak 28 puta. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading