MATADOR TADIĆ DOBIO ČISTU DESETKU!

Autor:

Sport

07.03.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska planeta poklonila se Srbinu! Dušan Tadić (30) plesao je u utorak uveče na "Santjago Bernabeuu" i sa dve magične asistencije i evrogolom bio ubedljivo najbolji igrač Ajaksa u demoliranju Reala, do pre dva dana trostrukog uzastopnog prvaka Evrope (4:1).

Tadić pokorio Madrid!

Matador iz Bačke Palanke odigrao je partiju života i ponizio španskog velikana, predvođenog zvanično najboljim igračem sveta Lukom Modrićem (33), koji je delovao poput nedoraslog kadeta. Koliko je popularni Duća bio dominantan, najbolje pokazuju čiste desetke kojima su savršenu partiju Srbina ocenili Ekip i Sofaskor, kao i brojni svetski mediji. Na internetu je postala hit foto-montaža Tadića matadora, dok je Real bio nemoćni bik.

KAO MESI I RONALDINJO

Tadićeva partija karijere ostavila je u potpunom zanosu izveštače Ekipa, a koliku vrednost ima čista desetka koju je dobio, savršeno ilustruje podatak da je pre njega ta čast, u uglednom listu koji izlazi od 1946. godine, ukazana još samo osmorici fudbalera. Reprezentativac Srbije tako se našao u društvu dvostrukog laureata Lionela Mesija (31), kao i Nejmara (27) i Roberta Levandovskog (30), između ostalih. Savršenu ocenu Dušan, koji je učestvovao u 10 Ajaksovih golova u Ligi šampiona (šest pogodaka i četiri asistencije), dobio je i od specijalizovanog sajta Sofaskor, čime je postao jedini Srbin sa tim priznanjem. S druge strane, Ekip je Kazemiru dao keca, a Modrić je dobacio do kilave četvorke.

Nekadašnji igrač Sautemptona, Tventea, Groningena i Vojvodine saglasan je da je nadmašio sebe, a njegovi potezi podsetili su na Zidanove čarolije.

- Ovo je verovatno najbolja utakmica koju sam igrao u životu, i to protiv najboljeg kluba na svetu. Zinedin mi je oduvek bio omiljeni fudbaler i možda sam suviše često gledao njegove video-klipove. A šta reći za pobedu i prolaz, to smo mi, to je taj Ajaks koji se igra fudbala - istakao je Tadić nakon demoliranja Reala.

POJEO RIVALE

Dušanovu partiju protiv Reala brojni fudbalski stručnjaci i prestižni novinari smatraju jednom od najboljih koje su viđene na "Santjago Bernabeuu" u ovom veku, rame uz rame sa bravurama Lionela Mesija i Ronaldinja. Krilni napadač "kopljanika" je pre dve večeri pretrčao čak 12,55 kilometara, a pogodak iz sredine drugog poluvremena bio je njegov čak 26. u svim takmičenjima ove sezone, uz odličnih 15 asistencija.

- Ovaj tim može još, idemo dalje - poručio Tadić posle plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Gospodin Tadić!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Najpoznatiji svetski mediji utrkuju se u hvalospevima na račun reprezentativca Srbije. Tako italijanski Korijere delo sport ističe Dušanovu magiju.

- "Kraljevi" su se raspali pod udarcima fantastične igre Ajaksa i nadahnutog Tadića, autora dve asistencije i pogotka. Tadić je gospodin sloboda, koji je briljirao u Zidanovom domu. Srbin je jedan od onih fudbalera kojima kažeš "igraj", a ne kako da igra. Obrazovan, uvek na mestu, poliglota, virtuoz dodavanja - piše čuveni sportski list sa Apenina.

Američki ESPN piše da Real, zahvaljujući Tadiću, nije dočekao ni kalendarski početak proleća u Evropi.

Dres završio u Novom Sadu

Nije Dušan Tadić bio bez podrške sunarodnika u utorak uveče na "Santjago Bernabeuu". Naime, odlični krilni napadač koji je blistavu karijeru najavio u Vojvodini i čiji je dres sa uspehom nosio od 2006. do 2010. godine, po završetku utakmice skinuo je dres Ajaksa i poklonio ga četvorici momaka iz Novog Sada. Nema dileme da će im madridska noć ostati u najlepšem mogućem sećanju, baš kao i junaku utakmice.

Mesi u VAR sobi

Ubrzo nakon sporne situacije iz 62. minuta, koja je prethodila Tadićevoj golčini, a kada je delovalo da je lopta napustila aut-liniju, na društvenim mrežama pojavile su se foto-montaže na kojima u VAR sudijskoj sobi sedi niko drugi do kapiten Barselone Lionel Mesi (31). S obzirom na to da su arbitri procenili da lopta ipak nije celim obimom napustila granice terena, pogodak je priznat, a navijači Katalonaca su i te kako likovali zbog nove blamaže Madriđana.

SVE EKIPOVE DESETKE

Frank Soze 1988.

Bruno Martini 1988.

Oleg Salenko 1994.

Lars Vindfeld 1997.

Lionel Mesi 2010.

Lionel Mesi 2012.

Robert Levandovski 2013.

Karlos Eduardo 2014.

Nejmar 2018.

Dušan Tadić 2019.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading