PARTIZAN DIŽE KRST U HUMSKOJ da ga ne bije maler zbog groblja!

Autor:

Sport

27.12.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozbiljan maler poterao je Partizan proteklih meseci! Crno-beli su rano završili nastup na međunarodnoj sceni, a trenutno imaju 15 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom u šampionatu. A kad god "parni valjak" krene nizbrdo, navijači počnu da govore o višim silama koje sputavaju klub.

RepublikaFoto: Starsport
VERNIK: Miloš Bazura

Tako se kao glavni kamen spoticanja Partizana pominje to što je stadion u Humskoj sagrađen na grobovima ljudi koji su tokom Drugog svetskog rata streljani kao "državni neprijatelji".

ODAVANJE POČASTI

To je još pre pet godina obelodanio pisac Dušan Kovačević, iako nema pisanih dokaza i sačuvanih svedočenja o tome. Ipak, direktor kluba Miloš Vazura u razgovoru za Srpski telegraf otkriva da će klub kraj stadiona podići krst.

- Na predlog jereja Gorana Ðukića rešili smo da podignemo krst između severne tribine i Hrama Svetog Arhangela Gavrila. To je bio njegov predlog na slavi kluba Začeće Svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg, koju obeležavamo 6. oktobra. Iako se ne zna tačna lokacija pomenutih grobova, verujemo da ćemo postavljanjem krsta u parkiću iznad severne tribine odati počast svim stradalima - rekao je Vazura.

RepublikaFoto: Partizan.rs/M.TODOROVIĆ
SA PARTIZANOVE SLAVE: Saša Ilić i Goran Đukić

IMENA NA ĆIRILICI

Prema njegovim rečima, na predlog jereja Đukića, takođe na slavi, pre izvesnog vremena prezimena na dresovima igrača Partizana su dobila ćirilična umesto dotadašnjih latiničnih slova.

- Odmah smo prihvatili taj predlog. To je detalj, ali igračima i navijačima mnogo znači. Te dresove nosimo u domaćem prvenstvu, dok su latinična slova na leđima kad igramo u Evropi - dodao je direktor Partizana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading