Suze i čista emocija nakon šoka u Berlinu: Žao mi je mog brata Saše, plakao sam mu na ramenu!

Autor:

Sport

11.09.2022

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Italije savladala je selekciju Srbije u osmini finala Eurobasketa sa 94:86.

Suze i čista emocija nakon šoka u Berlinu: Žao mi je mog brata Saše, plakao sam mu na ramenu!

Foto: Tanjug/AP

Selektor "azura" Đanmarko Poceko u emotivnom tonu se obratio prisutnim medijima:

- Igrali smo sa najboljim timom, volim Srbiju koliko volim i Hrvatsku. Proveo sam dve godine tamo, koje moja žena i ja nećemo zaboraviti. Imam veliki respekt prema vašoj košarci, tako da smo znali da će to biti najteža utakmica ovog Evropskog prvenstva. Ovo nisu moji igrači, ovo su lavovi, ratnici. Kada god igrate protiv jednog tima koji imaju umetnika, koji je težak, tako je - rekao je selektor Italije.

- Danas mi je žao, moji ratnici su bili bolji od vas. Ne možete da igrate u atmosferi kakva je bila danas, luda i teška. Ja nisam postigao nijedan koš. Nisam uhvatio nijedan skok. Moji igrači su odlučili sve. Ovo je najbolja utakmica italijanske košarke. Ovako smo igrali 2004. godine protiv Litvanije, ali ovoga puta smo igrali srcem, ne može se uporediti. Bio sam u tom timu, poštujem svoje saigrače. Ti momci, Bože... Igrali su protiv zveri kakva je bila Jokić, on je stvarno dobar momak. Jedino sam tužan zbog svog brata, "vrlo" brata, Predraga Danilovića, volim ga mnogo.

Republika

Foto: Starsport

Predrag Danilović

Smatra da drugi tehnički faul nije bio presudan.

- Naravno, imamo još tri utakmice. Pre svega, nisam ja napravio taj drugi tehnički faul, to je učinila moja klupa. Vrlo sam bio ponosan, izašao sam sa terena plačući, otišao sam da me teši moj veliki prijatelj Saša Danilović, plakao sam mu na ramenu. Vrlo sam ponosan na svoje igrače, svih sedam igrača sa klupe se borilo. Sudija mi je rekao da smirim svoje igrače, a ja sam mu rekao "molim, šta da rade?!", nisam hteo da ih smirim, oni su lavovi, ne stavljam ih u kavez.

A kakva mu je bila poruka za srpske navijače?

- Ćevapčići, volim ćevapčiće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading