U ENGLESKOJ SVE VEĆE TENZIJE PRED EVRO - SAUTGEJT PORUČIO: ''Dajem otkaz!''

Autor:

Sport

11.06.2024

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englezi u lošem raspoloženju dolaze na evropsku smotru.

U ENGLESKOJ SVE VEĆE TENZIJE PRED EVRO - SAUTGEJT PORUČIO: ''Dajem otkaz!''

Foto: www.profimedia.rs

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt, postavio je ultimatum svojoj ekipi pred nadolazeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Sautgejt je istakao da će se povući sa mesta selektora ukoliko Engleska ne osvoji ovaj prestižni turnir, naglašavajući da bi ovo mogla da bude poslednja šansa za ostvarivanje velikog uspeha.

- Ako ne pobedimo, verovatno više neću biti ovde. Ovo bi mogla da bude poslednja šansa - naveo je Sautgejt za nemački Bild i dodao:

- Mislim da polovina selektora odlazi posle turnira - to je priroda međunarodnog fudbala - jasan je selektor Engleza.

Pod vođstvom Sautgejta, Engleska se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, dok su na Evropskom prvenstvu 2021. stigli čak do finala. Ovo su impresivni rezultati koji su podigli očekivanja navijača širom zemlje.

Engleski mediji već spekulišu o potencijalnom nasledniku Sautgejta, pri čemu se pominje mogućnost da preuzme klupu Mančester junajteda umesto Erika Ten Haga. Ove spekulacije dodatno pojačavaju tenzije pred početak Evropskog prvenstva.

Engleska će se takmičiti u Grupi C na predstojećem prvenstvu, gde će se susresti sa Srbijom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč protiv Srbije zakazan je za 16. jun, a očekuje se da će ova utakmica biti ključna za dalji tok takmičenja.

Takođe, Sautgejt nema podršku tamošnje javnosti već duže vremena, a kako je sada iznervirao celu državu nekim nelogičnim odlukama povodom odabira igrača koji će predstavljati njihov nacionalni tim, stiče se utisak da bi Srbija mogla da iskoristi poljuljanu atmosferu i zada im poslednji i najbolniji udarac na otvaranju Evropskog prvenstva 16. juna u Gelzenkirhenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading