DNO DNA: Britanski mediji brutalno isporozivali Srbe! Kuva se pred meč sa Englezima!

Autor:

Sport

09.06.2024

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramno!

DNO DNA: Britanski mediji brutalno isporozivali Srbe! Kuva se pred meč sa Englezima!

Foto: Starsport

Britanski Dejli mejl nedavno je privukao pažnju svojih čitalaca objavom o navijačima Crvene zvezde, ističući njihovu reputaciju kao jednu od najstrašnijih u Evropi. Incident na utakmici između Crvene zvezde i Mančester sitija u Beogradu, gde su Zvezdini navijači navodno napali engleske navijače drvenim kočevima, bio je jedan od ključnih momenata koji su privukli pažnju britanskog lista.

Autor teksta se posebno fokusirao na navijače Crvene zvezde, opisujući ih kao "razbojničku armiju" sa reputacijom za nasilje, ratove bandi, organizovani kriminal i reketiranje. Takođe, istaknute su reči jednog mladog zvezdinog navijača koji je poručio da niko ne može parirati Delijama na Balkanu, što dodatno naglašava uticaj i reputaciju ove navijačke grupe.

"Dejli mejl" je podsetio i na prethodne sukobe srpskih navijača, kao što su incident sa navijačima Brazila na Svetskom prvenstvu 2018. i prekid kvalifikacionog meča za Evropsko prvenstvo 2012. protiv Italije u Đenovi. Takođe, naglašena je povezanost navijača Crvene zvezde sa organizovanim kriminalom, pri čemu se ističe izveštaj Globalne inicijative protiv transnacionalnog organizovanog kriminala sa sedištem u Ženevi iz 2022. godine, koji ukazuje na veze između huligana i kriminalnih grupa.

- Zabrinjavajuce veze između srpskog fudbalskog huliganizma i politike, nacionalizma i nasilništva su navedene u izveštaju Globalne inicijative protiv transnacionalnog organizovanog kriminala sa sedištem u Ženevi iz 2022. u kome se navodi da lokalni političari ponekad koriste huligane da unaprede svoje interese, a u nekim slučajevima postoje veze između huligana i kriminalnih grupa - navodi Dejli mejl.

Srbija i Engleska igraju svoj meč na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 16. juna, a ovo bi moglo dodatno podići tenzije pred ovaj susret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading