BRUTALNA HOLANDIJA: Četa Ronalda Kumana u odličnom raspoloženju odlazi na Evropsko prvenstvo!

Autor:

Sport

10.06.2024

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holanđani ubedljivi protiv Islanda.

BRUTALNA HOLANDIJA: Četa Ronalda Kumana u odličnom raspoloženju odlazi na Evropsko prvenstvo!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Holandije su u prijateljskoj utakmici ubedljivo savladali Island rezultatom 4:0 u Roterdamu, u poslednjem testu pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Izabranici Rolanda Kumana su poveli u 23. minutu preko mladog Ćavija Simonsa, koji je iskoristio asistenciju Denzela Damfrisa. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije menjao.

Samo četiri minuta nakon početka drugog poluvremena, Virdžil van Dajk udvostručuje prednost za Holandiju, postigavši gol nakon asistencije Natana Akea. U 79. minutu, Donjel Malen se takođe upisuje u strelce nakon dodavanja Memfisa Depaja, dok je VAR poništio još jedan gol Holandije, postignut od strane napadača Atletika.

Konačan rezultat postavlja Vut Veghorst u trećem minutu nadoknade, na asistenciju Malena. Holandija se nalazi u Grupi D na Evropskom prvenstvu sa Poljskom, Francuskom i Austrijom, a njihov prvi meč na Evropskom prventvu je protiv Poljske, 16. juna od 15 časova. Ova pobeda sigurno će podići moral holandskom timu pred početak takmičenja.

Ova ubedljiva pobeda Holandije nad Islandom sigurno će uneti dodatno samopouzdanje u ekipu pred Evropsko prvenstvo. Holanđani su do sada ostavili nekako najbolji utisak u ovim pripremnim utakmicama. Lale su jednom bil prvaci Evrope, 1988. godine sa čuvenom generacijom predvođenom Van Bastenom, Gulitom i Rajkardom. Ima Holandija velikih potencijala da dođu do same završnice šampionata, a možda i trujumfuju, ali to neće biti lak zadatak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading