Vodite računa kako se ponašate na slavama! Ako uradite ovo bićete najveći grešnik za stolom

Autor:

Razonoda

11.11.2018

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim što bi trebalo da se obučete pristojno, da ne kasnite na slavu i ne zasednete do rane zore, slavski bonton, uključuje i jedno strogo pravilo ponašanja - ako ga prekršite bićete najveći bezbožnik i grešnik za slavskim stolom, a postoji i velika šansa da vas neće pozvati više nikad na slavlje.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Srpska slava - kolač, žito, vino

Naime, slava nikako ne sme da pređe u greh!

U mnogim krajevima Srbije domaćini na sto iznesu od predjela, supe, glavnog jela, pečenja do kolača i torti u želji da ugoste prijatelje i familiju, kako ne bi ostali ne daj Bože gladni.

Na taj način (kad im iznesete toliko hrane kao da su u hotelu) gosti dolaze u iskušenje da se prejedu i popiju po koju više, što prelazi u greh, a slava nikako ne bi trebalo da služi za to! 

Dakle, slobodno spremite skromniju trpezu, normalnu količinu hrane i svaki gost koji je došao vas da ispoštuje, a ne da se najede otići će sit i nasmejan!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading