Titovo ime pojavljuje se u TAJNIM masonskim knjigama? U pitanju je LOZINKA - evo šta znači!

Autor: Republika

Razonoda

05.09.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Josipa Broza Tita mnogi često tvrde da je bio mason, međutim i dalje za tu tvrdnju ne postoje čvrsti dokazi. Mnogi postavljaju pitanje da ako je bio mason, gde je i kada iniciran?

Josip Broz Tito

Postoje neke tvrdnje da je Broz iniciran u francuskoj loži ložu Veliki Orijent, međutim, navodi se da Tito nikada nije boravio u Parizu dovoljno dugo da bi primio visoke nivoe Orijenta, kao i da je u inostranstvu najduže boravio u Rusiji i o tom njegovom periodu života zna se vrlo malo, odnosno gotovo ništa.

U Rusiji je u to vreme, baš kao i danas, bila popularna specifična forma masonerije – Orden Memfisa i Misraima.  Ritual Memfisa i Misraima po uzoru na drevne egipatske rituale u 18. veku uspostavili su italijanski mistici Kazanova i Kagliostro u istarskom gradiću Bale kako bi se masonerija očuvala u što čištoj formi jer su bili svesni da će propasti i pretvoriti se u svoju suprotnost.

Ritual Memfisa i Misraima brzo se proširio širom Evrope, a navodi se da posebno veliki broj sledbenika ima upravo u Rusiji. Red ima 97 nivoa, a mnogima je posebno zanimljiv sedmi nivo, u kojem je tajna reč, tačnije lozinka sedmog nivoa glasi – TITO.

Svete reči, tajne reči i lozinke u masoneriji su nivoi razvitka koje inicijanti dobijaju na određenom nivou. Njihovi simboli i značenje ubacuju se u čovekovo nesvesno i od tamo deluju na pojedince.

RepublikaFoto: halooglasi.com/printscreen

Na sedmom nivou Memfisa i Misraima čija je tajna reč Tito, inicijant prima vrline Pravde, Ravnopravnosti, Nepristranosti i Časnosti. Sudija sudi pravedno, a zakone i običaje primenjuje na sve podednako. Pravdu ne podcenjuje i ne uskraćuje, ali je odmerava s dozom milosrđa.

- Tajna reč Tito koja simbolizira ovaj stepen dolazi iz starogrčkog i označava sovu, simbol mudrosti kod masona. Sova je skrivena u mraku i njena priroda danju nije sasvim jasna. Sova skriva svoj stvarni identitet, ali sve vidi nesmetano, osluškuje i usmerava. Ljudi je se pribojavaju jer nekome od nje preti opasnost, a nekome sreća - piše u tajnim masonskim knjigama koje opisuju ovaj nivo.

Postavlja se pitanje da li Broz u Rusiji uveden u Memfis Misraim i postavljen za Pravednog Sudiju i tako postao društveno – revolucionarna masonska funkcija – Tito, nikada se neće sa sigurnošću saznati. Mnogi navode da podudarnost navodno postoji,  da je Tito svojevrstan magijski moto, tajna reč, koja je bravara Broza, nakon misterioznog boravka u Rusiji, pretvorila u figuru, Tita, ‘pravednog’ sudiju među narodima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading