Ako ste samci, evo rešenja! JEZIV ROBOT ZA USAMLJENE!

Autor:

Razonoda

06.04.2018

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upoznajte Friba, groznog robota za "usamljene ljude", koji sluša svaki vaš korak u kući i automatski javlja prijateljima šta radite.

RepublikaFoto: youtube.com/Science and more
Frido je možda jeziv lik ali naučnici kažu da on zaista pomaže kod usamljenosti od koje mladi sve više pate

Ovaj pomalo jeziv robot napravljen je da bi pomogao ljudima, pre svega mladima, da se suoče sa usamljenošću. 

Naučnici koji stoje iza Frido tvrde da on ohrabruje vlasnika da se dopisuje sa svojim prijateljima kako bi mu pomogli da nauči da se druži.

Naime, robot čuje sve što vi radite. Bilo da otvarate vrata, frižider ili palite svetlo, on sve to isprati, a zatim šalje poruku grupi koju ste napravili na telefonu, tako da oni imaju uvid u to šta ste radili.

Korisnici su rekli da im je Fribo pomogao da stupe u kontakt sa prijateljima, ali su mnogi izrazili zabrinutost zbog privatnosti.


Frido je dizajniran tako da ostane kod kuće, poseduje mikrofone i senzore koji služe za domaće aktivnosti. Robot registruje kada se neko vrati kući, otvori frižider, uključi svetlo i još mnogo toga. On zatim deli ove nadražaje sa vašim najbližim prijateljima, tako štp ih Frido obavesti da ste aktivni.

Na primer, ako otvorite vrata, svaki Fribosov prijatelj će biti obavešten: "Oho! Tvoj prijatelj je otvorio ulazna vrata. Da li se neko vratio kući? "

Prijatelji  mogu da odgovore SMS-om u grupnom ćaskanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading