ŽENA PRONAŠLA SIĆUŠNO BIĆE U DVORIŠTU: Plakalo je kao BEBA, pogledajte šta se dalje desilo (VIDEO)

Autor:

Razonoda

26.02.2024

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majmunčić iz žbunja spašen u Južnoj Africi

ŽENA PRONAŠLA SIĆUŠNO BIĆE U DVORIŠTU: Plakalo je kao BEBA, pogledajte šta se dalje desilo (VIDEO)

Foto: facebook


Suzan Kekemojer iz Južne Afrike doživela je neobičan susret početkom februara kada je pronašla sićušno stvorenje smeđe boje ispred svoje garaže. Na njenom dvorištu ležalo je mladunče galaga, malog južnoafričkog primata čije oglašavanje neodoljivo podseća na plač ljudskog novorođenčeta.

Spasavanje

 

 


Suzan se približila mladunčetu i primetila da je toliko malo da joj staje na dlan. Brigu o mogućim povredama preuzela je pažljivo unoseći bebu u kuću. Nakon što je proverila njeno zdravstveno stanje, snimila je njeno oglašavanje i pustila snimak napolje, u nadi da će privući majčinu pažnju. Njena akcija nije dugo ostala neprimećena, jer je ubrzo majka galaga došla po svoje mladunče.

Galago - majmuni iz žbunja

Galago, poznat i kao "beba iz žbunja", su majušni primati sa velikim okruglim očima koji većinu svog života provode na drveću. Ovi majmuni, poznati i kao nagapi, imaju sposobnost da vide pri slabom osvetljenju zahvaljujući svojim ogromnim očima. Takođe, poseduju i velike uši koje se rotiraju nezavisno jedna od druge, omogućavajući im da lakše lociraju plen u mraku.

Vešti skakači

Ove životinje su odlični skakači, koristeći snažne noge i izuzetno duge repove kako bi se odbacivale na velike udaljenosti. Ovom veštinom, galago se brzo kreće kroz krošnje drveća i grabi insekte u vazduhu.

Suzan Kekemojer je podelila svoje iskustvo na društvenim mrežama, opisujući ga kao "neverovatan način da se završi dan". Njena brza reakcija i briga o mladuncu galaga doprinela je srećnom završetku ove neobične situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading