SAMO JE PITANJE DANA: USADIĆE NAM KOMP U MOZAK! Čitaćemo misli jedni drugima

Autor:

Razonoda

26.03.2018

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neurohirurg Erik Lojthard sa Vašingtonskog univerziteta ističe da će u budućnosti ljudima biti ugrađivani mini-kompjuteri u mozak.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tako će se formirati vrsta "nadljudi", koji će putem misli komunicirati među sobom i sa apartima.

Zahvaljujući konstantnoj minijaturizaciji, elektronike komjutera postaju sve manje, pa će uskoro moći da se, bez većih problema, usade u mozak.

Lojthard navodi da će te "telepate" moći da prenose informacije drugim ljudima i aparatima koristeći umetke u mozgu.

- Pitanje je samo kada. Da li će do toga doći za deset ili sto godina. Reč je o neizbežnom razvoju čovečanstva - navodi Lojthard, koji je napisao dva romana i jednu dramu "kako bi pripremio društvo za nadolazeće promene".

S obzirom na brzinu kojom se tehnologija menja, nije nemoguće zamisliti da će za 20 godina sve što je sada u mobilnim telefonima biti smešteno u "zrno pirinča".

- Uređaj te veličine mogao bi da se uklopi u ljudsku glavu na minimalno invazivan način, te bi mogao da vrši neophodne radnje potrebne da se formira mozak-kompjuter - navodi Lojthard, a prenose naučni portali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading