VEŠTAČKA INTELIGENCIJA NAPRAVILA HLEB SA "UKUSOM LJUBAVI": Mušterije čekale u redu 45 minuta da bi ga probale, evo od čega je (FOTO)

Autor:

Razonoda

21.02.2024

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema dileme da je i u kulinarstvu budućnost uveliko stigla

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA NAPRAVILA HLEB SA "UKUSOM LJUBAVI": Mušterije čekale u redu 45 minuta da bi ga probale, evo od čega je (FOTO)

Foto: YouTube/Milica Mihailović

Najstarija japanska pekara Kimuraja udružila se sa japanskom tehnološkom kompanijom NEC korp kako bi proizvela hleb koje su nazvali "Ren AI Pan", odnosno "Hleb ljubavi".

NEC i Kimuraja tvrde da nova ponuda hleba koji dolazi u pet ukusa obuhvata suštinu osećanja koja mnogi od nas povezuju sa ljubavlju.

Prema saopštenju koje su objavile dve kompanije, NEC je koristio svoju tehnologiju VI da analizira razgovore iz TV rijaliti programa za upoznavanje, kao i pesme koje uključuju reference na voće i slatkiše u svojim tekstovima, prenosi RTS.

 

 

Kroz ovu analizu identifikovali su pet ključnih romantični osećanja: prvi susret, prvi sastanak, ljubomora, slomljeno srce i obostrana ljubav.

Pekara je tada zahvaljujući svojoj magiji i umeću uspela da to pretvori u različite ukuse mekanog hleba pečenog na pari.

Hleb je pušten u prodaju od 1. februara u supermarketima u japanskoj oblasti Kanto i u onlajn prodavnici pekarskog lanca Kimuraja. Redovi od 100 metara ispred marketa i pekara dovoljno su rekli sami za sebe koliko je interesovanje.

Što se tiče onoga što je dovelo do ove neobične saradnje dva brenda, čini se da su se oba suočila sa sličnim izazovom: kako povećati svoju privlačnost među mlađim generacijama Japanaca.

Kroz istraživanje tržišta, lanac pekara Kimuraja je otkrio da sve veći broj mladih kaže da nisu zainteresovani za ljubavne veze.

Uprkos ovom trendu, među mladima i dalje postoji jaka želja da izađu na sastanak, zaljube se i pronađu pravog partnera.

Prepoznajući ovu prazninu, kompanija je odlučila da napravi "hleb ljubavi" koji budi romantična osećanja i osećaj zaljubljenosti kada ga pojedu.

Hleb "Sudbonosni susret” je aromatizovan šećernom vatom, što predstavlja slatku emociju prvih naleta ljubavi.

"Ljubomora" ima ukus ljubičastog slatkog krompira, ulja od tartufa i suvog grožđa.

"Prvi sastanak" je preliven citrusima, odnosno korom limete i pomorandže, a "Obostrana ljubav" je slatko-kisela mešavina meda, breskve i pitaje (zmajevog voća).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading