E, OVAKAV AUTOMOBIL SIGURNO NIKAD NISTE VIDELI, POGOTOVO U SAOBRAĆAJU! Fotografija snimljena na Balkanu obilazi svet! Na prozorima folija, branik koji jedva stoji na mestu....! (FOTO)

Autor:

Razonoda

02.02.2024

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosečna starost putničkih vozila u našoj zemlji je 17,34 godina.

E, OVAKAV AUTOMOBIL SIGURNO NIKAD NISTE VIDELI, POGOTOVO U SAOBRAĆAJU! Fotografija snimljena na Balkanu obilazi svet! Na prozorima folija, branik koji jedva stoji na mestu....! (FOTO)

Foto: RTS/printscreen

Na Balkanu, posebno u nekim delovima, često se mogu videti vozila koja su znatno starija od proseka, što često rezultira zanimljivim i prilično komičnim prizorima na putevima.

 

 

Međutim, teško da ste iakad videli vozilo koje je primećeno na ulicama Bugarske. Automobil oblepljen folijom, točak koji ima neobičnu putanju, a branik jedva stoji na mestu.

Koliko god ovo nekome delovovalo smešno, ipak bi trebalo naglasiti da ovo vozilo i njegov vozač predstavljaju pravu opasnost na pustu i da ih odmah treba isključiti iz saobraćaja.

Prosečna starost putničkih vozila u našoj zemlji je 17,34 godina, prema podacima MUP-a evo koliko su stari automobili u drugim zemljama. Ovo su podaci asocijacije ACEA (The European Automobile Manufacturers’ Association) – Evropske asocijacije proizvođača automobila, iz 2020. godine. Automobili u Evropskoj uniji stari su u proseku 11,8 godina. Skoro 12 godina. U odnosu na to „naših“ nešto preko 17 godina i ne deluje toliko loše, uzimajući u obzir životni standard.

Najstariji automobili su u Litvaniji i Rumuniji (članica EU od 2007. godine), sa 17 godina u proseku, malo mlađi nego kod nas. Najnovije automobile voze u Luksemburgu – prosečna starost je 6,7 godina.

Mnoge druge evropske zemlje, od kojih bismo očekivali da imaju znatno mlađi vozni park zbog visokog životnog standarda, ipak su uspele da „razočaraju“. Jednostavno, očekivali bismo da najrazvijenije zemlje Evrope imaju mlađi vozni park. Ili su nam očekivanja bila suviše optimistična?

 

Bonus video

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading