ČOVEK UJEO KROKODILA ZA OKO DA BI SE SPASAO: Iz prve ruke svedoči o svojoj hrabrosti i borbi za život

Autor:

Razonoda

13.11.2023

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko hrabrosti i odlučnosti je potrebno da se odbranite od napada krokodila?

ČOVEK UJEO KROKODILA ZA OKO DA BI SE SPASAO: Iz prve ruke svedoči o svojoj hrabrosti i borbi za život

Foto: pixabay.com

 Australijski odgajivač goveda, Кolin Devero, ima odgovor na to pitanje. Nakon što ga je krokodil ščepao za nogu, Devero se nije predao već je hrabro reagovao i ugrizao napasnika za kapak.

Napad se dogodio u blizini reke Finis, u severnoj teritoriji Australije. Devero je primetio ribu u stajaćoj vodi i krenuo da je uhvati, ali je umesto nje naletio na tri metra dugog krokodila. Neman ga je odmah ujela za nogu i počela da ga vuče ka vodi. Devero je uspeo da se odbrani tako što je ugrizao krokodila za kapak i toliko ga je jako stegao da ga je napasnika morao da pusti. Nakon što je odskočio, Devero je uspeo da pobegne do svog automobila.

Slučajno su mi zubi upali u njegov kapak. Koža mu je bila prilično debela, ali sam ga ujeo nakon čega me je pustio. Odskočio sam i krenuo do mesta gde je bio moj auto. Jurio me je malo, možda četiri metra, ali je onda stao - dodao je Devero.



Brat ga je odveo u bolnicu gde se oporavlja već skoro mesec dana. Devero je izjavio da je najveći problem bio uklanjanje loših bakterija iz njegovih rana, zbog blata i prisustva guščijeg i pačjeg izmeta u vodi. Srećom, krokodil je nakon napada "uklonjen" i više ne predstavlja opasnost po Devera.

Iako je imao sreće da preživi ovaj napad, Devero je izjavio da će morati da promeni svoje navike i da više neće šetati po močvarnom zemljištu. Brendon Sido, stručnjak za krokodile, izjavio je da je najbolja odbrana od napada krokodila da se udari njuška ili da se napadnu oči. Tod Berstou, koji se nedavno našao u sličnoj situaciji, borio se za svoj život punih 30 minuta.

Ovaj hrabri odgajivač goveda sada se oporavlja i sigurno će biti oprezniji u budućnosti. Iako je imao sreće da preživi napad krokodila, njegova hrabrost i odlučnost ostaju zabeleženi u ovom neobičnom događaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading