DA LI STE IKADA IMALI OVAKAV TEST ZA POSAO? Momka na razgovoru odveli na ručak, pa mu ponudili SO I BIBER da mu vide reakciju!

Autor:

Razonoda

16.09.2023

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neke kompanije pribegavaju neuobičajenim metodama kako bi na licu mesta kod kandidata uočili ima li sve što je potrebno za radno mesto ili ne

DA LI STE IKADA IMALI OVAKAV TEST ZA POSAO? Momka na razgovoru odveli na ručak, pa mu ponudili SO I BIBER da mu vide reakciju!

Foto: pixabay.com

Koliko kompanija, toliko i internih pravila i caka za dobijanje i čuvanje radnog mesta.

Jedan korisnik Reddita opisao je svoje, pomalo bizarno iskustvo koje je imao pre glavnog razgovora za posao.

- Kompanija za koju sam radio obavlja celodnevne intervjue s više ljudi, a jedan od testova je odlazak na ručak. Kompanija ponudi kandidatu jelo, pa u zavisnosti od toga da li pre probanja posegne za solju ili biberom, dobija plus ili ne. Ako prvo niste probali hranu sa stola, nećete dobiti posao - opisao je on.

Zašto je toj kompaniji bilo bitno da vidi da li će kandidat prvo “ulepšati” ukus jela bez da ga je probao?

Republika

Foto: pixabay.com

 

- Trik je u tome što ljudi koji imaju ovu naviku sa ishranom isto rade i sa poslom. Impulsivni su, pa preuzimaju projekte bez da su isplanirali ili procenili koji je najbolji način da ga obave - piše Redditovac.

Bivši šef kompanije Xero Australija otkrio je na Redditu da su njegovi zaposleni u ljudskim resursima razgovore za posao s kandidatima obavljali šetajući s njima po firmi.

- Na kraju bi svratili u kantinu na čaj ili kafu. Posle, kad se obavi razgovor za posao, a kandidat je nosio šolju sa sobom, posmatraju ga da li će je sam vratiti u kantinu ili ne. To im je pokazivalo kakav je po prirodi, da li vrednuje mesto na kojem radi ili ga neke stvari ne zanimaju - napisao je Trent Ines iz Australije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading