NAUKA POTVRDILA: Čovek se pred smrt zaista VRAĆA U PROŠLOST, a onda mu se dešava JEZIVA promena na telu!

Autor:

Razonoda

03.09.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada se slušalo samo o tome kako umiruća osoba prilikom smrti napušta svoje telo i gleda ga odozgo, ali ovi rezultati analiza naučnih grupa daju potpuno drugu dimenziju bolnoj priči o kraju ljudskog života

NAUKA POTVRDILA: Čovek se pred smrt zaista VRAĆA U PROŠLOST, a onda mu se dešava JEZIVA promena na telu!

Foto: pixabay.com

Šta se zaista dešava u trenucima pre čovekove smrti? Da li zaista napušta svoje telo i vidi ga s visine odlazeći potom u pravcu bele svetlosti i da li mu pred očima prolaze najvažniji trenuci života nešto je s čim se jako dugo bavi i nauka.

S vremena na vreme na internetu se pojavljuju ispovesti ljudi koji su doživeli kliničku smrt i koji su imali paranormalna iskustva, ali stručnjaci nikada nisu želeli da se oglašavaju tim povodima.

Doktor Patrik Stil, specijalista za palijativno zbrinjavanje pacijenata bolnice Victoria Care South East, rekao je za Frontier News blog da je svako umiranje jedinstveno za pojedinca, a naročito za njihove voljene koji ostaju, prenosi New York Post.

- Toliko toga je drugačije od osobe do osobe. Postoji više od fizioloških promena koje utiču na iskustvo umiranja. Njena prethodna bolest ako ju je imala, podrška porodice, dužina trajanja najtežeg perioda bolesti, pa i ličnost osobe. Ipak, postoje i univerzalni obrasci ponašanja čoveka na samrti - kaže Stil.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Tu pre svega misli na ubrzano ili usporeno disanje osobe, češće ovo drugo, kao i na to što se disanje pred smrt toliko promeni da je teže najbližima da to slušaju, nego osobi koja umire.

- Promena načina disanja je kod mnogih uznemirujuća, a naročito kod osoba koje su kraj njih. Prosto se naslućuje da nas tada polako napuštaju - kaže Stil.

Doktor Ajmal Zemar, organizator studije sa Univerziteta u Luivilu, rekao je da se kao neurohirurg, ponekad i sam nosi sa gubicima pacijenata.

- Nešto što jeste univerzalna pojava umirućih pacijenata jeste sledeće - iako naši voljeni imaju zatvorene oči i spremni su da nas napuste, njihov mozak najverovatnije ponavlja neke od najlepših trenutaka koje su doživeli u životu - dodao je doktor Zemar.

O flešbekovima umirućih pacijenata govorili su i pre mnogi naučnici tako da je sada jasno kao dan da je to uobičajena pojava.

Takozvano “vraćanje filma” i ponovno proživljavanje nekih momenata koji su nam, obično u pozitivnom smislu obeležili živote, nešto je što je očito u ljudskoj prirodi i način je da se telo oprosti od života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading