ONESVESTILA SE OD ŠOKA: Kupila na ulici sliku za 450 dinara, a onda je posle šest godina saznala KOLIKO ZAISTA VREDI!

Autor:

Razonoda

01.09.2023

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je na Fejsbuku videla da postoji grupa "Skrivene stvari koje nalazimo u kući" postovala je dotično delo kako bi eventualno čula vredi li išta. Ostalo je istorija

ONESVESTILA SE OD ŠOKA: Kupila na ulici sliku za 450 dinara, a onda je posle šest godina saznala KOLIKO ZAISTA VREDI!

Foto: X/Bonhams Skinner

Žena zaštićenog identiteta kupila je 2017. godine na ulici u Nju Hempšriru sliku koju je tada platila samo četiri dolara (oko 450 dinara)!  

Prodavačica tada očigledno nije znala o kakvoj se slici radi i gledala je da se samo ratosilja nekih. Interesantno je da je žena zapravo želela samo da kupi ram za drugu sliku u kući, ali joj je ova privukla pažnju.

Nova vlasnica slike punih šest godina nije ni imala pojma da u kući na zidu ima delo Njuvel Konvers Vijeta koje je vredno između 150.000 i 270.000 dolara.

Radilo se o jednoj od četiri slike koje su bile deo kvarteta pod imenom „Ramona“, posvete dela Helen Hant Džekson iz 1939. godine. Sve četiri slike, od kojih je jednu imala junakinja ove priče, prezentovale su život izvesne Škotlanđanke u Južnoj Kaliforniji posle meksičko-američkog rata.

Republika

Foto: pixabay.com

Vlasnica slike nikada nije bila od onih koje posećuju galerije i razumeju se u umetnost

 

Žena koja je punih šest godina imala sliku na zidu, u jednom momentu skinula ju je i stavila u fioku sa drugim delima.

Potom je na Facebooku otkrila grupu „Skrivene stvari koje nalazimo u kući“ i okačila je post sa ovom slikom. Nekoliko dana kasnije kontaktirala ju je Loren Luis, konzervativka iz Mejna koja je sarađivala sa dva muzeja.

Luis je znala nešto o umetnosti i učinilo joj se da je slika koja je postovana vredna i zapravo poslednja iz kvarteta koja nedostaje. Loren Luis poznavala je unuka autora slike i kontaktirala ga je da on potvrdi koliko je autentično delo.

Endrju Vijet vlasnici slike rekao da je delo jeste pravo i da vredi oko 250.000 dolara.

Vlasnica slike se onesvestila od šoka, naročito od saznanja da je bila na korak od toga da sliku baci jer joj se jednostavno više nije dopadala na zidu, prenosi Boston globe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Draža

02.09.2023 02:44

какве приче за малу децу..

Српски језик и књижевност

22.09.2023 10:59

Кад пишете умјесто “презентовала” може “представљала”, а и за све остале случајеве. Имамо диван језик, не кварите га страним ријечима.