KOJA BOLEŠTINA: Ono što ovaj naučnik tvrdi prevazilazi granice ljudskosti!

Autor: Republika

Razonoda

03.02.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati naučnik tvrdi da se kontroverzni eksperiment ukrštanja čoveka i šimpanze dogodio još pre 100 godina, ali da su uspaničeni doktori ubili dobijeno stvorenje.

RepublikaFoto: youtube.com/IGN
Foto: Ilustracija

Evolucijski psiholog Gordon Galup tvdri da je njegov bivši profesor sa Univerziteta potvrdio da je u Orindž parku na Floridi, tokom 20-ih godina prošlog veka izveden uspešan eksperiment stvaranja "humanze" odnosno hibrid čoveka i majmuna.

Konkretno, ženka šimpanze vantelesno je oplođena ljudskom spermom, a na svet je uspešno donela pola ljudsko, pola majmunsko biće.

Oplodili su ženku šimpanze ljudskim semenom tajnog davaoca i tvrdili da je rezultat eksperimenta bio rađanje živog mladunčeta. Ali, nakon nekoliko dana ili nedelja, počeli su da sagledavaju moralne i etičke posledice i rešili da eutanaziraju novorođenče - ispričao je Gallup, koji tvrdi da je čovek koji mu je to ispričao naučnik sa kredibilitetom.

Najraniji i najpoznatiji primer ukrštanja čoveka i šimpanze delo je sovjetskog naučnika Ilje Ivanoviča Ivanova, koji je izveo seriju poznatih eksperimenata tokom 20-ih godina.

Oplodio je više ženki šimpanze ljudskom spermom, ali nijedna životinja nije imala pomladak. Ivanov je pokrenuo i nekoliko kontroverznih eksperimanata s majmunskom spermom i ljudskim dobrovoljkama, ali projekt mu je zaustavljen i više nikad nije pokrenut.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading