NAJVIŠE BEBA RAĐA SE U SEPTEMBRU I TO BAŠ NA OVAJ DATUM: Ova deca imaju neverovatne karakteristike, potpuno su drugačija od drugih

Autor:

Razonoda

14.09.2022

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Vreme praznika je mnogim ljudima omiljeni deo godine. Tada skoro svi uživamo sa porodicom, damo sebi oduška kada su hrana i piće u pitanju i provodimo mnogo vremena sa svojim partnerom.

NAJVIŠE BEBA RAĐA SE U SEPTEMBRU I TO BAŠ NA OVAJ DATUM: Ova deca imaju neverovatne karakteristike, potpuno su drugačija od drugih

Foto: ST/N. MANDIĆ

Tradicija je da se za vreme određenih praznika, kao što je na primer Nova godina, poželi želja, ali koja je verovatnoća da većina stanovnika Zemlje poželi istu stvar - bebu?

Statistički podaci pokazuju da se najveći broj dece širom sveta rađa upravo u septembru, odnosno tačno devet meseci posle Nove godine.

Istraživanje univerziteta Harvard govori da je najviše ljudi na planeti rođeno 16. septembra i nacionalna statistika govori u prilog tezi da najveći broj dece u Srbiji spada u "praznične" bebe, koje su začete za vreme božićnih i novogodišnjih svetkovina.

- Prema poslednjim raspoloživim podacima za 2021. godinu, najviše beba rođeno je 14. septembra 2021. u Republici Srbiji - navode iz Republičkog zavoda za statistiku Srbije za Ona.

Američki magazin "Tajm" objavio je 2017. godine da se najveći broj beba u Americi rađa 9. septembra, a sledeći datum kada najveći broj Amerikanaca proslavlja rođendan jeste 20. septembar.

Ukoliko ste rođeni bilo kog dana u godini, osim 29. februara, verovatnoća da ćete upoznati osobu koja je rođena istog dana kao i vi iznosi jedan prema 365 u bilo kojoj zemlji sveta, što u procentima iznosi 0,274. Kako se procenjuje da broj stanovnika na zemlji iznosi 7,8 milijardi, to u teoriji znači da delite datum rođenja sa više od 20 miliona ljudi.

Zanimljivosti o septembarskoj deci

Istraživanja su pokazala da su deca rođena u septembru bolji učenici, da vole sport i duže žive od svojih vršnjaka. Rezultati više studija govore da su ovi mališani za 20 odsto uspešniji u školi i samim tim upisuju elitnije univerzitete.

Po prirodi nisu agresivni, pa osobe koje su u horoskopu Device ili Vage imaju manje šanse da završe u zatvoru zbog zločina.

Pojedine studije su pokazale da su jesenja deca uspešnija u sportu i da imaju bolje fizičke predispozicije, ali su sklonija alergijama na određene namirnice kao što su mleko, jaja i kikiriki. Ako je verovati statistici, septembarska deca se rađaju s malom težinom i u proseku dolaze na svet nedelju dana ranije nego prolećne i letnje bebe.

Istraživanje univerziteta u Čikagu, u kom je učestvovalo 1.500 stogodišnjaka, pokazalo je da osobe rođene u septembru i oktobru najčešće dožive stotu.

Naučnici tvrde da je to zbog toga što su rano izloženi sezonskim infekcijama, čime se jača imunitet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading