OVA FOTKA JE ZBUNILA CEO INTERNET! Na njoj se krije leopard, da li ga vidite?

Autor: Republika

Razonoda

26.08.2022

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo jednog hinta za vas...da li uočavate leoparda koji se krije na fotografiji ispod?

OVA FOTKA JE ZBUNILA CEO INTERNET! Na njoj se krije leopard, da li ga vidite?

Foto: Hemant Dabi

Hemant Dabi

Fotografija koja je postavljena na društvenu mrežu Twitter vrlo brzo je postala viralna, a na njoj je leopard koji se toliko dobro kamuflirao da se u prašini uopšte ni ne može uočiti.

Hiljade korisnika društvenih mreža borilo se sa izazovom da uoče veliku mačku.

Republika

Foto: Hemant Dabi

Uočavate li leoparda na fotografiji?

Korisnik Tvitera je postavio fotografiju priznajući da je, kada joj ju je njen prijatelj poslao, mislila da je u pitanju sprdnja.

 Rekla je: "Neko mi je upravo poslao ovo i zamolio me da pronađem leoparda. Bila sam ubeđena da je to šala... dok nisam našla leoparda. Možete li da ga uočite?"

Slika je dospela čak do 150.000 pratilaca, a objava je prikupila više od 1.600 komentara u vreme pisanja. Jedan korisnik je u očaju napisao: "Neka mi neko pošalje odgovor. Poludeću ako više buljim u ovu prljavštinu."

Drugi je napisao: "Trebalo mi je predugo. Leopard bi me uhvatio", dok je treći dodao: "Trebalo mi je oko 5 minuta!! Dobro skriveno... više ovakvih sadržaja, molim."

Uprkos dodatnom komentaru „MOLIM VAS, NE OBJAVLJUJTE ODGOVOR“, određeni broj ljudi je podelio spojler fotografije sa strelicama ili krugovima koji ocrtavaju dobro skriveno stvorenje.

Da budem fer, 99 posto sam siguran da to ne bih mogao uočiti da nije bilo pomoći Tviter zajednice. Ako i vi tako mislite, pogledajte odgovor u nastavku.

Republika

Foto: Hemant Dabi

Kamuflaža

Neverovatno, zar ne? Nema sumnje da lukavi leopard to nije ni očekivao.

Iako je izazov sa slikama bio pomalo nevina zabava, sve manji broj određenih vrsta širom sveta je razlog za uzbunu. Kao što je navedeno na web stranici Born Free Foundation: „Divlji leopardi su ugroženi, uglavnom zbog ljudskih pritisaka i gubitka staništa, dok životinje u zatočeništvu pate u zoološkim vrtovima, cirkusima i u privatnom vlasništvu. Ne pomaže kada imate lovokradice koji ubijaju preostale retke životinje u njihovom prirodnom staništu''. 

Još 2019. godine stotine korisnika Tvitera ostavljeno je da lupa glavu nakon što su uzalud pokušavali da uoče kamufliranog leoparda na slici. Mislite da možete uspeti tamo gde drugi nisu uspeli? Pogledajte sami ispod:

Poznato je da su leopardi majstori kamuflaže i često se mogu uvući na samo nekoliko metara od svog plena pre nego što krenu da ih ubiju.

Prema Bi-Bi-Siju, njihova mesta mogu biti okrugla ili kvadratna kako bi ponudila najbolju pokrivenost u svom okruženju. Takođe su evoluirali tako da imaju tamnije ili bleđe oznake u zavisnosti od njihovog okruženja - na primer, tamni panteri imaju bolju kamuflažu u šumama ili planinskim terenima. Tako da pretpostavljam da leopard na neki način menja svoje tačke. U suštini, grabljivci su stručno prilagođeni da ostanu sakriveni - zato se nemojte previše ako niste mogli da uočite vrebajućeg leoparda na slici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Voja

20.09.2022 13:33

Odlično sakriven, desno od stabla drveta, prednja šapa iznad ivice gde pada senka, zadnja do stabla.