"Kartografija i kartofilija u Srbiji 2022."! Prvi put prikazane neke od najređih i najvrednijih mapa, karata i veduta sa ovih prostora! (VIDEO)

Autor:

Razonoda

14.05.2022

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Program je započet predstavljanjem knjige "Zbirka mapa, veduta i dokumenata - Srbija, Crna Gora i Dalmacija kroz vekove".

"Kartografija i kartofilija u Srbiji 2022."! Prvi put prikazane neke od najređih i najvrednijih mapa, karata i veduta sa ovih prostora! (VIDEO)

Foto: Printskrin

Skup „Kartografija i kartofilija u Srbiji 2022“ održan je danas u organizaciji Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" i Instituta za javnu politiku.

Tom prilikom održana je izložba mapa i karata iz fonda Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ i Instituta za javnu politiku, na kojoj su se po prvi put mogle videti neke od najređih i najvrednijih mapa, karata i veduta sa ovih prostora.

Program je započet predstavljanjem knjige "Zbirka mapa, veduta i dokumenata - Srbija, Crna Gora i Dalmacija kroz vekove", a potom su istaknuti stručnjaci govorili o istorijatu kartografije i njenom razvoju.

Kako je sve izgledalo pogledajte u videu ispod:

 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading