PRODAJE SE PRVI AUTOMOBIL KOJI JE MARADONA VOZIO: Žuti Fiat 128 košta kao svetog Petra kajgana!

Autor: Republika

Razonoda

24.12.2021

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle godine prodat je poslednji automobil koji je vozio pokojni argentinski fudbalski gigant Dijego Armando Maradona, a sada se svetom proširila vest da je na aukciji prvi automobil slavnog fudbalera.

PRODAJE SE PRVI AUTOMOBIL KOJI JE MARADONA VOZIO: Žuti Fiat 128 košta kao svetog Petra kajgana!

Foto: xave.market

Generalno, automobili poznatih ličnosti uvek su posebno uspešni kada se prodaju, pa u tom smislu prvi automobil u vlasništvu fudbalske ikone poput Dijega Armanda Maradone ne može biti izuzetak.

Republika

Foto: xave.market

Prvi Maradonin automobil

To je originalni Fiat 128 CL (128 Europa u Argentini) iz 1982. godine, a prodaje se na aukciji preko veb stranice kave.market kao virtuelni NFT objekat.

Automobil je pronađen 2003. godine u kokošinjcu na periferiji Buenos Ajresa, koji je fudbalska legenda poklonio sebi na Božić 1982. godine, nakon što je 1981. postao šampion sa Bokom juniorsom i kada je iz Boke prešao u Barselonu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dijego Maradona voleo automobile

Fiata zamenio Ferarijem

Maradona 128 je prešao nula kilometara otkako ga je povremeno vozio kada se vratio kući, a pošto je nastavio da igra u Napoliju 1984. godine, mogao se videti u gradu za volanom Ferarija Testarosse ili Poršea 911 Carrera 2 Cabrio 964...

Tako se automobilu godinama gubio trag dok ga nije pronašao kolekcionar automobila Martin Varone, koji je u međuvremenu postao vlasnik, prenosi jutarnji.hr

Danas se Dijegov Fiat 128 prodaje u obliku NFT-a i može se dobiti samo plaćanjem u kriptovalutama.

Kupovina NFT tokena uključuje automobil, digitalni vaučer će služiti kao dokaz originalnosti automobila, a inicijativu je odobrio advokat Matias Morla, poslednji menadžer argentinskog šampiona.

Republika

Foto: xave.market

Na aukciji prvi Maradonin automobil

Pošto nije mogao da koristi Maradonino ime i sliku, automobil je pušten u prodaju kao "El Primer Auto de D10S“ (prvi D10S automobil).

Podsetimo, Fijatova mala limuzina 128 izašla je na tržište 1969. godine, a kod nas je bila poznatija kao licencna Zastava 128, a od 1980. godine silazi sa staze u Kragujevcu.

Ovaj "NFT automobil“ koji je nekada pripadao Maradoni trenutno je u prodaji sa početnom cenom od 400.000 dolara ili 2,6 miliona dolara, a ponude se zatvaraju 15. februara 2022.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading