KAD PIJEŠ, NE VOZIŠ! Exit organizovao zanimljivu igricu za sve VOZAČE!

Autor: Anđelija GRUJIĆ

Razonoda

10.07.2021

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednost u saobraćaju je najvažnija!

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Potrudili su se da svima bude jasno zašto ne treba da voze kad piju!

Popularni novosadski festival, Exit, održava se ovih dana na Petrovaradinskoj tvrđavi. Preko 40.000 posetilaca prethodne dve večeri je provelo tamo.

Iako je Exit poznat pre svega po dobroj muzici, ipak je na jednom takvom festivalu nemoguće zaobići akohol. Kako se mnogi odluče da na festival dođu kolima, velika je zabrinutost zbog pijanih vozača, koji će ranom zorom krenuti na put nazad u smeštaj.

Zbog toga se na ovogodišnjem Exit-u može naći štand, koji svim posetiocima omogućava da isprobaju posebne naočare, koje zamute vid tako da osoba vidi sve kao da je pijana. Kada posetioc jednom stavi te naočare, promoterka joj pokazuje novčić koji ta osoba treba da podigne. Ove naočare toliko otežavaju vid, da skoro niko ne uspe da podigne novčić. 

Ako neko pak uspe, vode ga na sledeći test, daju mu da po dečijoj stazi, vozi mali automobil sa preprekama na putu. Taj test, takođe, skoro nikone položi.

Bezbednost u saobraćaju je jako važna, te je neophodno da budemo svesni da ne trba piti i sesti za volan. Posebno je bitno da se takva poruka prenosi na festivalima poput Exita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading