U TOKU VELIKA POTRAGA U JAR! Na desetine krokodila pobeglo iz uzgajališta, love ih na sve strane!

Autor: Republika

Razonoda

04.03.2021

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti u Južnoafričkoj Republici saopštile su da je u toku lov na nekoliko preostalih mladih krokodila koji su pobegli sa farme za uzgajanje u provinciji Zapadni Kejp, nakon što ih je tokom noći ulovljeno 26.

- Do ovog trenutka smo ulovili 26, ali ne možemo da preciziramo koliko ih je još uvek na slobodi - rekao je danas portparol vladine agencije za očuvanje životne sredine "CapeNature" - navodi agencija Rojters.

Rojters prenosi da je portparol vlade provincije Zapadni Kejp rekao da ovi krokodili predstavljaju umerenu opasnost za ljude, jer su uzgajane životinje navikle na redovno hranjenje i da ne love, ali su po svojoj prirodi divlje i instinktivne i pozvao stanovništvo da se ipak kloni reka.


Nepoznati broj nilskih krokodila, dužine 1,2 do 1,5 metara pobegao je juče s komercijalnog uzgajališta u reku Bri, što je pokrenulo lov u kome učestvuju policajci, vlasnici okolnog zemljišta i službenici za zaštitu životinja.

Krokodili se uzgajaju na farmama uglavnom za proizvode od kože, a slatkovodni kao ovi mogu da porastu u proseku do dužine od pet metara, dok odrasli muškarci teže više od pola tone, navodi agencija.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading