PENISE GUŠTERA PRODAJU NA INTERNETU: Ponuđeni kao "mistični biljni koren"! BIZARNO

Autor:

Razonoda

04.03.2021

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Internet trgovina postala je još bizarnija kada su se u ponudi našli penisi guštera koji se prodaju kao "mistični koreni" sa Himalaja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Hose Luis, čuvar divljih životinja u Indiji, nije mogao da poveruje kada je čuo za novu trgovinu polnim organima muških guštera, koji su se putem Interneta prodavali kao "mistični koreni" sa Himalaja, sve dok njegov prijatelj nije stavio nekoliko penisa guštera na sto.

- Tokom mojih 15 godina terenskog rada, ovo je bilo prvi put da se susretnem sa ovim - kaže Luis, šef Odeljenja za kontrolu divljih životinja u Wildlife Trust of India, prepričavajući događaje iz leta 2017.

Penisi su se prodavali kao Hata Jodi, ili "par dlanova", jer penis guštera, osušen, podseća na sklopljene dlanove. Ovi gušteri, kao i neki drugi reptili, zapravo imaju dva penisa koji se drže okrenuti u telu i produžavaju se samo tokom erekcije.

Odatle je Hose istraživao odakle kreće sve to u narednih šest meseci. Na kraju je otkrio da su astrolozi, uglavnom u centralnoj i zapadnoj Indiji, koji su prodavali penise guštera za između 1.000 i 3.000 indijskih rupija (14 i 40 dolara). Prema popularnim tvrdnjama, "mistični biljni koren" mogao je da privuče bogatstvo, prikladne romantične ljubavi i da može da pomogne u pobedi u parnicama. Kupci bi, vođeni verom i sujeverjem, pomazali ove organe crvenom bojom i držali ih sa idolima bogova i boginja u oltarima svojih domova.

Prema indijskom Zakonu o zaštiti divljih životinja, gušteri uživaju isti status zaštite kao tigrovi ili slonovi. Ali potražnja za njihovim mesom, kožom, krvlju i penisima podstiče krivolov velikih razmera. Hose je zaplenio neke uzorke i poslao ih u laboratorije kako bi se osiguralo da su oni u stvari nadgledali penise guštera.

Uzimani na najstrašniji način i prodati kao "himalajski mistični koreni", penisi guštera našli su se u oltarima mnogih indijskih domova.

Imajući dovoljno dokaza, dao je informaciju Birou za kontrolu divljih životinja, indijskom vladinom telu koje se bori protiv kriminala nad divljim životinjama. Biro je izvršio 14 racija širom zemlje za tri meseca i oporavio više od 300 Hata Jodisa.

RepublikaFoto: youtube.com/Gušter Emili
Foto: Ilustracija

Najupečatljiviji, seća se Jose, bio je bivši carinik, prerušen u astrologa na periferiji Nju Delhija, koji je imao 30 penisa u svom posedu. Hose i njegov prijatelj prišli su čoveku koji se predstavljao kao klijent.

- Nazvao se gatarom i rekao mi da moja aura nije dobra. Nije ni slutio da će mu moja aura biti jako loša - kaže Hose.

U drugom slučaju, susreo se sa biologom čija je porodica obožavala Hata Jodi već 15 godina. Hoseov tim je takođe pronašao gomilu od 40 penisa u južnoj indijskoj državi Karnataka.

Posle otprilike godinu dana, Hose veruje da je njegov tim ne samo uticao na trgovinu već i na suzbijanje potražnje gradeći svest.

- Ne bih rekao da je potpuno prestao. Sajtovi za e-trgovinu prestali su da omogućavaju prodaju zabranom ključne reči. Poslednje što sam čuo bilo je da je Hata Jodi prodat za ogromnih 50.000 indijskih rupija (690 dolara), što je jasan pokazatelj da je ponuda pala - kaže on.

Sumant Bindumadhav, viši menadžer koji je odgovoran za divlje životinje i katastrofe u jednom indijskom udruženju, prati trgovinu gušterima više od 11 godina.

- Trgovina je najverovatnije otišla u podzemlje - kaže on.

Prema narodnom predanju, krv, meso i penis guštera imaju lekovita svojstva, koja prenose veliku fizičku snagu i muškost kada se jedu, jer životinja poseduje neverovatnu snagu i stisak. Legenda kaže da je veliki indijski ratnik zvan Tanaji Malusare popeo se strmom liticom tokom bitke koristeći guštera kao svog kućnog ljubimca, prenosi Vice.

- Sve je lažno - kaže Varad Giri, direktor NIDUS-a, centra za zaštitu životne sredine u gradu Pune na zapadu Indije, koji proučava guštere više od dve decenije. - Gušteri su poput ostalih reptila, samo što su veće veličine. Njihova krv i drugi delovi tela su poput bilo kog drugog gmizavca. U njihovoj krvi nema ničega što joj daje lekovita svojstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading