Ženska lubenica je slađa od muške! Evo kako brzinski da kupite najbolju!

Autor:

Razonoda

30.06.2020

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako muškarci tvrde da je bostan kao i žena - ne može da se izabere prava, već samo da se potrefi, Tetka Saveta će vas razuveriti!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Koliko puta vam se desilo da odete na pijacu ili u prodavnicu, odmeravate lubenicu i kuckate po njoj ne biste li izabrali onu najslađu, a kada je donesete kući razočarate se i dođe vam da je zavrljačite u đubre?

Pretpostavimo da vam se to dešava svakog leta, ali ako poslušate savete stručnjaka, shvatićete da vam treba samo nekoliko minuta da procenite kvalitetnu lubenicu koja će zasladiti nepca porodice!

  • Kada smo kod kuckanja i zvuka lubenice - on bi trebalo da zazveči, ne bi smeo da zvuči šuplje i tupo
  • Ženske lubenice, odnosno, one koje imaju veliki cvet, kružić - rupicu na dnu, okruglaste su i slađe od muških, koje su izdužene
RepublikaFoto: pixabay.com

Sve vesti iz rubrike ishrana možete pročitati OVDE

  • Peteljka je takođe bitan faktor kod biranja najsočnijeg proda majke prirode. Vodite računa da ne bude zelena i prekrivena dlačicama jer to znači da je ubrana pre vremena. Peteljka mora biti glatka, bez dlačica.
  • Svetle mrlje na lubenicama odličan su pokazatelj da li su zrele za jelo ili ne! U zavisnosti od boje mrlje, može se prepoznati koliko je zrela. Najbolja će biti ona koja ima zlatnožute mrlje.
  • Veličina lubenice nema veze sa njenom slatkoćom, ali njena težina i te kako ima! Naime, važno je da, kada je podignete, bude teška, u slučaju da se niste pomučili i da ste je lagano podigli, ne uzimajte je! Znači da je lubenica ili prezrela ili se presušila!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kalesu

03.07.2020 17:46

Kada kupujete šarenu lubenicu (okruglu ili ovalnu, ali onu na pruge), obratite pažnju: treba da se jasno izdvajaju i dobro razlikuju svetle i tamne pruge. Moj sistem, koji još nije omanuo.