Ovo mesto se nalazi u Lombardiji i nema nijednog obolelog: Šta je tajna?

Autor: Republika

Razonoda

04.04.2020

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Timovi stručnjaka su pokrenili istragu u mestu u srcu italijanskog regiona Lombardija, nakon što je ustanivljeno da nemaju ni jednog registrovanog zaraženog pacijenta od korona virusa, iako se nalaze u samom srcu epidemjie.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dok u Italiji eksplodiraju brojke inficiranih, a i umrlih, u mestu Ferera Erbognone, selu na 50 kilometara od Milana, nije zabeležen ni jedan slučaj infekcije virusom korona.

Ovo mesto ima oko 1000 stanovnika i već nedeljama se uspešno bori sa virusom. Ovaj podatak je zbunio mnoge lekare, pa su zato krenuli u detaljnija istraživanja.

Svim stanovnicima je uzet uzorak krvi kako bi bio poslat na analizu gde će se proveriti eventualno postojanje antitela na virus korona.

Stanovnici ovog malog mesta kažu: "Verujem da to što nemamo obolele nije posledica naše genetike. Ne razlikujemo se od drugih ljudi".

"To je zato što se pridržavamo svih uvedenih mera i ne napuštamo svoje kuće".

Mnogi stručnjaci su, takođe uvereni da je poštovanje mera opreza glavni razlog zašto se korona nije pojavila u ovom delu Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading