Celom selu ostavio 14 miliona evra, ali pod jednim uslovom

Autor:

Razonoda

02.02.2020

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selo Montezik u najjužnijem francuskom regionu Oksitanija ima samo 234 stanovnika, ali raspolaže pravim bogatstvom. Pored toga što ima godišnji budžet od oko 800.000 evra pošto ubira finansijsku korist od obližnje istoimene hidrocentrale, ovo selo odnedavno raspolaže i sa 14 miliona evra, dobijenih testamentom biznismena Bernara Miloa, koji je poreklom odatle, ali nikada nije živeo u tom selu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Milo je preminuo krajem 2018. u 83. godini, a dve godine pre smrti prepisao je Monteziku svu imovinu, uključujući i pravo na prodaju nekoliko zgrada koje je posedovao na periferiji Pariza i u Kanu tri godine nakon što on umre. Jedini uslov koji je biznismen ostavio selu jeste da svake godine u naredne dve decenije obilaze grobove njegovih predaka.

- Ostavljajte cveće na (katolički) praznik Svi sveti (2. novembra) na grobove moje porodice narednih 20 godina - piše u Miloovom testamentu.

On je u detinjstvu dolazio na odmore u to selo, ali nikada nije u njemu stalno boravio, pošto je živeo na Azurnoj obali i nikome za života nije pominjao da bi nasledstvo ostavio Monteziku.

Uslov da narednih 20 godina polažu cveće na grobove njegovih predaka

Mediji su sada otkrili ovu neobičnu priču, a predsednik opštine Rene Lavastru kazao je da ga je o testamentu obavestio notar iz Kana.

Nove vlasti dobijaju novac

Predsednik opštine Lavastru je rekao da će narednim lokalnim vlastima ostaviti da rukuju novom imovinom Montezika pošto će njemu uskoro isteći mandat. U Francuskoj su u martu zakazani lokalni izbori.

- Viđali smo ga samo na praznik Svi sveti, kada je dolazio da položi cveće na grobove. Bio je diskretan, jednostavan i darežljiv čovek, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da je toliko bogat - kazao je Lavastru, koji je znao za testament još krajem 2018, ali je sačekao s objavom dok se ne utvrdi da li je Milo imao bilo kakve druge naslednike.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading