ZA NAUK: Zamalo umrla u tajlandskom zatvoru zbog tuđeg propusta?!

Autor: b92.net

Razonoda

07.02.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanka Kler Likardo provela je 12 dana u zatvoru na Tajlandu gde je doživela svoju najveću noćnu moru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bangkok

Australijanka je zadržana 12 dana u pritvoru kada je nakon odmora na Tajlandu krenula na aerodrom.

Imala je novi pasoš kada su je carinici zaustavili u Bangkoku i odveli u zatvor bez da je imala pojma zašto. U ćeliji se nalazili sa oko 200 žena. 


Kako kaže, nehumani uslovi boravka u zatvoru podrazumevali su i nedostatak toalet papira, a pošto nije imala novca da ga kupi svaki put se posle nužde tuširala. U jednom trenutku je čak bila prinuđena da pije vodu u kojoj je prethodno jedna žena prala odeću. 

Da nije bilo ljubaznoznosti cimerki koje su joj davale novac za hranu, kaže da ne bi ni preživela. Ponajviše jedna časna sestra, inače Australijanka koju su takođe bez objašnjenja s aerodroma odveli u zatvor, ali i Ruskinja koja tu boravi već devet meseci joj je novčano pomagala.
Foto: pixabay.com

Pitate se kako se sve dogodilo?

Kler su ukrali pasoš na Tajlandu, a dok je čekala da joj stigne novi, prekoračila je boravak koji joj je vizom omogućen. Kada je prekoračila 111 dozvoljenih dana, iz ambasade su je uveravali da se sada ne miče sa Tajlanda i da strpljivo čeka novi pasoš, te da neće imati nikakve posledice jer ima opravdanje. 


Tek kada je ambasada intervenisala, ali i njena porodica iz Australije, Kler je puštena na slobodu uz kaznu od 80 dolara i kartu za povratak kući. 

Iako je već 14 godina leta provodila na Tajlandu i nikada ništa ružno nije rekla o ovoj zemlji u nju, pak više ne želi da se vraća.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading