DISKRIMINACIJA NA KUB: Ovaj francuski grad izašao je u susret za NAJVAŽNIJU STVAR svojim građanima, ali NE I TURISTIMA

Autor:

Razonoda

22.12.2023

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova praksa uvedena je još 2020. godine u Luksemburgu ali tamo nema podele

DISKRIMINACIJA NA KUB: Ovaj francuski grad izašao je u susret za NAJVAŽNIJU STVAR svojim građanima, ali NE I TURISTIMA

Foto: Tanjug/AP

U južnom francuskom gradu Monpeljeu uveden je besplatan javni prevoz za sve stanovnike, ali ne i za turiste i posetioce koji }e za kartu i dalje morati da izdvoje 1,60 evra, prenosi Gardijan.

Besplatan prevoz za sve stanovnika francuskog grada u kome živi oko pola miliona ljudi, obećao je još po dolasku na funkciju 2020. godine, gradonačelnik Majkl Delafos, kada je uveo besplatne vožnje javnim prevozom vikendom, a zatim ih je sledeće godine proširio na sve mlađe od 18 ili starije od 65 godina tokom cele nedelje.

Pre inicijative da se uvede besplatni javni prevoz, samo 86.000 ljudi u Monpeljeu, plaćalo je kartu, ali ta cifra se utrostručila na 260.000 pretplatnika poslednjih dana uoči uvođenja besplatne karte.

U celoj državi Luksemburg besplatan prevoz uveden je 2020. godine.

Monpelje namerava da finansira inicijativu besplatnog transporta uvođenjem transportne takse za kompanije s više od 11 zaposlenih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading