PAZITE ŠTA OBLAČITE I KOJU OBUĆU IMATE U AVIONU: Taj izbor vam zbog ovoga može SPASITI ŽIVOT!

Autor:

Razonoda

30.09.2023

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji nekoliko pravila prilikom ulazaka u avion kojih bi morali da se pridržavate jer bi, zlu ne trebalo, ona mogla da vam jako mnogo znače u kritičnim situacijama

PAZITE ŠTA OBLAČITE I KOJU OBUĆU IMATE U AVIONU: Taj izbor vam zbog ovoga može SPASITI ŽIVOT!

Foto: pixabay.com

Putovanje avionom i dalje se smatra ubedljivo najsigurnijom opcijom za turiste, ali i u vazduhu nažalost nekada može doći do katastrofa.

Stručnjak za avionske nesreće i autorka knjige pod naslovom "The World's Most Mysterious Air Disasters" Kristina Negroni daje nekoliko saveta koji vam mogu pomoći u slučaju avionske nesreće.

Kristina je tako kao prvi savet za putovanje avionom predložila da uvek nosite patike. Nikako visoke potpetice ili salonske cipele.

To je zato što ćete u slučaju nesreće lakše preći preko oštećenih olupina.

Prema studiji koju je sprovela avionska kompanija Boeing većina avionskih nesreća događa se tokom poletanja i sletanja.

Stoga se u tim fazama ne preporučuje izuvanje obuće. Negroni navodi da bi svaka kompanija trebalo da uvede pravilo o izuvanju.

Kristina navodi da bi osobe koje putuju avionom trebalo da biraju užu odeću kao što su farmerke. Iako nije navela konkretan razlog, uža odeća ima manje šanse da se zakači za olupine i oštećenja i brže je kretanje u njoj.

Putnici takođe mogu da povećaju svoje šanse za preživljavanje vađenjem oštrih predmeta iz džepova.

To je zato što ključevi i drugi slični predmeti potencijalno mogu da probiju tobogan na naduvavanje koji bi putnici koristili za izlazak iz aviona u slučaju pada.

Takođe je važno da odaberemo odevne predmete od nezapaljivih materijala. Stoga su pamuk i vuna bolji izbor od sintetičkih materijala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading