SKANDAL U HRVATSKOJ: Hotel tražio od gosta tajne podatke s kartice! Ovakvom preokretu se zaposleni nisu nadali

Autor:

Razonoda

28.09.2023

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hotel se pravdao činjenicom da će da se zaposleni u njemu postaraju da tokom boravka turiste ne bude zloupotrebe bankovne kartice od trećih osoba

SKANDAL U HRVATSKOJ: Hotel tražio od gosta tajne podatke s kartice! Ovakvom preokretu se zaposleni nisu nadali

Foto: pixabay.com

Jedan hotel u Hrvatskoj došao je na stub srama kada je otkriveno da je od gostiju tražio CVC brojeve s poleđine kreditnih kartica.

Turista koji je rezervisao smeštaj u tom hotelu preko interneta, objavio je da su mu iz hotela tražili tri tajna broja (CVC) prilikom rezervacije smeštaja, što nije praksa u svetu, naprotiv.

U primljenoj prijavi, turista je naveo da mu hotel nije objasnio zašto mu je bio potreban tajni kod, posle čega je usled prijave kažnjen sa 15.000 evra.

Hotel se pravdao činjenicom da će da se zaposleni u njemu postaraju da tokom boravka turiste ne bude zloupotrebe bankovne kartice od trećih osoba.

U predmetnom slučaju, a uzimajući u obzir utvrđene povrede, Agencija za zaštitu privatnih podataka odlučila se za izricanje upravne novčane kazne iz razloga postojanja visokog rizika za prava i slobode ispitanika, a koji je upravnik obrade bio dužan uzeti u obzir pre predmetne obrade ličnih podataka.

Dakle, reč je o upravniku obrade čije se poslovanje sastoji od obrade ličnih podataka te je navedenim postupanjem došlo do prikupljanja istih bez postojanja odgovarajuće pravne osnove, a prikupljani su lični podaci koji nisu nužni za svrhu u koju su se isti prikupljali od osobe prilikom rezervacije smeštaja hotela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading