PUTUJU DA BI VIDELI PACOVE? Turisti pokrenuli bizaran trend, a onda otkrili šta ih ZAISTA zanima

Autor:

Razonoda

17.09.2023

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodiči su "namirisali" šta putnici žele da vide u njihovom gradu, ali ne i zašto je to tako

PUTUJU DA BI VIDELI PACOVE? Turisti pokrenuli bizaran trend, a onda otkrili šta ih ZAISTA zanima

Foto: youtube.com/cbsnews

Jedan od najpoznatijih gradova na svetu, Velika jabuka, grad koji nikad ne spava, grad u kome se snovi ostvaruju...

Za Njujork je odavno poznato da je “grad koji nikada ne spava”. To se za poslednjih nekoliko godina komotno može reći i za njihovu sve veću populaciju – pacova.

Ono što je postao nikad bizarniji trend u poslednje vreme je porast poseta turista koji u Njujorku traže “iščašene” lokacije i momente, pa tako i one gde se glodari okupljaju u najvećem broju.

Nedavno je Njujork post doneo zanimljivu priču o raznim turističkim agencijama i turoperatorima koji su svoju ponudu i pažnju usmerili na neobične destinacije u gradu, poput parkova i gradilišta na kojima žive pacovi.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Ovu bizarnu pojavu podstiče sve veća potražnja turista željnih jedinstvenih iskustava, koja uključuju bliske susrete sa “podzemnim” stanovnicima jednog od najpoznatijih gradova na svetu.

Keni Bolverk, turistički vodič Njujork Tajmsa istakao je kako je njegov video snimak sa turističke turneje po “Velikoj jabuci” pregledan više od 10.000 puta jer strance vodi da gledaju i pacove.

- Ne radi se samo o štetočinama. Pacovi su postali neka vrsta maskote Njujorka i ljudi žele da iskuse deo urbanog ekosistema. Oni su kao nove poznate ličnosti u Njujorku sa svom medijskom pažnjom koju dobijaju - rekao je Bolverk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading