NE ZNA SE KOJE JE LEPŠE: Ovo su 10 mesta koje MORATE videti pre nego što UMRETE

Autor:

Razonoda

11.09.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo koju od atrakcija da odaberete, budite spremni da će oko vas biti horda turista iz celog sveta. Međutim, jedno je sigurno - svaka poseta će vas jednako fascinirati i promeniti pogled na našu planetu

NE ZNA SE KOJE JE LEPŠE: Ovo su 10 mesta koje MORATE videti pre nego što UMRETE

Foto: pixabay.com

Svet je lopta šarena i puna predivnih boja. Pojedina mesta na planeti kao da su iz bajke, koliko su nestvarno lepa.

Vodeći magazini i portali posvećeni putovanjima odabrali su deset najlepših mesta na svetu koje bi, makar neke od njih, morali da vidite i sami pre nego što napustite ovaj svet.

Tadž Mahal, Indija

Indijski dragulj. Napravio ga je indijski car Šah jahan u čast svoje preminule supruge. Sama zgrada je pravo čudo, baš kao i bašte oko njega. I nije samo Tadž Mahal nešto što treba videti u Indiji, ali je svakako najlepši.

Republika

Foto: pixabay.com

Tadž Mahal

 

Piramide, Egipat

Jednom u životu morali biste da otputujete do Egipta. Ako idete s porodicom na more u Hurgadu ili Šarm el Šejk, gledajte da jedan dan odvojite za posetu piramidama, kao i Sfingi.

Ako ste baš dobri s vremenom i novcem, spojite to sa krstarenjem Nilom, pa da vas Bog vidi.

Aurora Borealis, Skandinavija

Bilo da ste u Norveškoj, Švedskoj, Finskoj ili na Islandu, gledajte da se vaš boravak obavezno poklopi sa pojavom najlepšeg prizora na nebu.

Ovo čudo događa se kada se solarni vetrovi sudare sa namagnetisanim česticama u višim delovima atmosfere, eksplodirajući u veličanstvenom spektru boja. Pravo vreme za susret sa polarnom svetlošću su novembar i decembar.

Republika

Foto: pixabay.com

aurora borealis

 

More zvezda, Maldivi

Ovo je zaista čudo sveta. Izgleda kao da je nebo palo u more! Fitoplanktoni, vrsta morskih mikroba koji žive u prirodi, krivi su za ovaj spektakl u vodi koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Maču Pikču, Peru

Na lokaciji od čak 2.430 metra iznad nivoa mora pozicioniralo se mesto od kojeg zastaje dah. Jedno od sedam svetskih čuda.

Misteriozni grad koji je bio sedište Inka. Obilazak Staze Inka traje čak pet dana, ali je iskustvo od onih koje se pamte celog života. Menja mozak i leči dušu.

Muzej Luvr, Pariz

Verovatno najpoznatiji muzej na svetu. Na obali reke Sene Francuzi su pozicionirali bivšu kraljevsku palatu koja je pretvorena u muzej daleke 1793. godine.

Republika

Foto: pixabay.com

luvr

 

Spremite se za gužvu, ali i šok usled lepote unutrašnjosti muzeja kao i najvećih dela umetnosti.

Kineski zid, Kina

Najveća građevina na svetu, jedina koja se vidi iz svemira. Kineski zid dug je čak 8.851 kilometra, visok je 10-16 metara, a širok osam.

Star je oko 2000 godina, predstavlja mesto koje morate videti pre nego što umrete.

Stounhendž, Velika Britanija

Najpoznatiji praistorijski spomenik u Evropi. Koliko je lepote oko njega, toliko ima i misterije.

Nikada nije otkriveno kako je i zašto ovaj kameni krug napravljen. Jedno je sigurno – do kraja sveta privlačiće ogromnu pažnju turista.

Pompeja i Koloseum, Rim

Vezuv je 79. godine Nove ere uništio drevni grad Pompeju koji je progutan ispod pepela i lave.

Republika

Foto: Pixabay

koloseum

 

Čak 1.500 godina kasnije, arheolozi su pronašli ne samo građevine već i gipsane odlive tela Pompejaca u njihovom samrtnom grču.

Kad ste već u ovom regionu, apsolutno je obavezna poseta Koloseumu, najpopularnijoj građevini sveta.

Nijagarini vodopadi, SAD/Kanada

Najposećeniji slapovi na svetu. Danju izgledaju impozantno, moćno, a noću nežno, prelepo, vanvremenski zahvaljujući reflektorima koji ih obasjavaju. Top destinacija u Severnoj Americi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading