TURISTI LANSIRALI NOVI LETNJI TREND: Nema veze s morem, a stranci zbog njega MASOVNO HRLE I U SRBIJU!

Autor:

Razonoda

01.09.2023

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj vid putovanja bio je aktuelan tokom epidemije koronavirusa, ali sad je spontano došao u prvi plan usled klimatskih promena

TURISTI LANSIRALI NOVI LETNJI TREND: Nema veze s morem, a stranci zbog njega MASOVNO HRLE I U SRBIJU!

Foto: pixabay.com

Zaboravite na klasične tipove letovanja ili zimovanja - ako je leto idemo da se kupamo, ako je zima, samo da ima snega da možemo da se skijamo.

To u svetu više nije „in“. Ogroman broj turista i svetskih putnika otkrio je da je takozvani „sunčani turizam“ nešto što postaje jako interesantno. Praktikuje se pre svega u Skandinaviji i Kanadi, ali ne zaobilazi ni ostatak sveta. Štaviše, ni Srbiju.

Glavna caka „sunčanog turizma“ je kako mu naziv kaže, u suncu, ali ne na moru već na planinama. Putovanje u tople i sunčane planinske destinacije spaja najbolje od oba sveta, vedrinu i veličanstvenost planina, u kombinaciji sa prijatnom klimom sunčanih krajeva, piše TU magazin.

Ljudi sve više beže od gradske i gungule po morskim destinacijama ka planinama. Kontrast hladnog planinskog vazduha i jakog sunca u toku leta, nešto je što fantastično okrepljuje telo i podmlađuje, kako kaže starija populacija.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Deci se takođe sve više sviđa “sunčani turizam”, pa su vodeće planine Evrope pune sa smeštajem i leti. Tako se pojam zimovanja na planini polako ali sigurno obezvrednio u korist sunčanja, šetnji i dremke na planini od juna do septembra.

Novi trend poseta planinama tokom leta na vreme su prepoznali i Srbi koji sve više i uspešnije izdaju sobe i apartmane tokom leta na Kopaoniku, Zlatiboru ili Tari.

Hotelijeri su čak u nekoliko izjava ovog i prošlog leta rekli da je sada primetan i veliki broj stranaca leti na srpskim planinama, te su gužve nalik na one iz vremena epidemije koronavirusa kad nije moglo da se putuje van zemlje.

Stručnjaci iz oblasti turizma i klimatskih promena slažu se u oceni da je “sunčani turizam” zapravo spontani odgovor čoveka na globalno zagrevanje i sve veću nemogućnost da se telesno i mentalno izbori sa vrelinama na moru i u gradovima.

Dakle, planine više nisu samo sneg i skijanje, naprotiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading