OVAKO VIŠE NE MOŽE: Najpoznatija mesara rešila da doskoči turistima, pa je uvela pravilo koje ih je RAZLJUTILO

Autor:

Razonoda

29.08.2023

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu znali više šta će da rade sa ogromnim gužvama koje prave nasrtljivi turisti, pa su odlučili da učine nešto što je u startu zaprepastilo sve

OVAKO VIŠE NE MOŽE: Najpoznatija mesara rešila da doskoči turistima, pa je uvela pravilo koje ih je RAZLJUTILO

Foto: youtube.com/Time Out Barcelona

“Plati, pa gledaj”. Toliko puta smo čuli ovu rečenicu i na filmu i u stvarnom životu, ali nikad u mesari. A to se proteklog vikenda dogodilo u Barseloni.

Vlasnici stare mesare koja postoji od 1898. godine, odlučili su da stanu na put turistima koji ulaze u njihove prostorije samo da bi se slikali i razgledali.

Od sada će turisti plaćati ulaz u mesaru čak pet evra, samo da bi gledali šta ima u ponudi. Dakle, ulaz kao da je u neki muzej, crkvu ili stadion.

"Obilazak prodavnice, pet evra po osobi, hvala”, nalazi se na ulazu u prodavnicu "Kueviures Murri".

Vlasnici mesare odlučili su da se na ovaj način otarase turista koji ne kupuju ništa a sve vole da vide. Zbog takvih je uvek neopisiva gužva u mesari, pa i oni koji žele da pazare nešto odustaju od toga da ne bi gubili pola dana u njoj, prenosi Jutarnji.hr.

Jedan od menadžera mesare rekao je da nikada zapravo nije postojala namera da se radoznalima naplati ulaz, već da se spreči da turisti ometaju rad i poslovanje prodavnice.

Ideja se pokazala efikasnom u praksi, pa je znak ostao, a prodaja je porasla.

Sada, kada posetioci dođu da fotografišu radnju, često na kraju kupe nekoliko proizvoda.

Menadžeri su otkrili lokalnim medijima da su prezadovoljni trikom. Imaju mirnu savest jer nikom zaista nisu naplatili ulaz, a gužva se dosta smanjila.

I ne samo to – dodaju da su turisti počeli da se daleko kulturnije ponašaju nego pre, kada je često postojao pravi stampedo.

Inače, glavni razlog posete turista u tako velikom broju krije se u reklamama iz dvadesetih godina prošlog veka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading