NEĆE MOĆI DA VODE LJUBAV S NJIMA! Šokirana profesorka upozorava momke da ne nasedaju na OVAJ TIP devojaka jer će im PRESESTI ŽIVOT

Autor:

Razonoda

12.10.2023

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budućnost je stigla a kako stvari stoje, nekih uobičajenih stvari koje najviše vole mladi, više neće moći tek tako da se obavljaju

NEĆE MOĆI DA VODE LJUBAV S NJIMA! Šokirana profesorka upozorava momke da ne nasedaju na OVAJ TIP devojaka jer će im PRESESTI ŽIVOT

Foto: pixabay.com

Veštačka inteligencija opasno je zavladala poslovnim okruženjem čoveka a pitanje je godine, da ne napišemo meseca, kada će mu i privatno krojiti život.

Liberti Vitert, profesorka naučno-poslovne škole Olin na Univerzitetu Vašington u SAD ima svojevrsni ritual sa svojim studentima na početku svake akademske godine.

Ona se raspituje o tome koliko koriste društvene mreže. Taj ritual joj služi kao barometar za najnovije trendove među mladima.

Međutim, jedan ju je odgovor uhvatio nespremnu - kad joj je student otvoreno rekao da ima virtuelnu devojku, odnosno plod veštačke inteligencije.

- Iznenadilo me što je izašao i rekao to tako otvoreno. Virtuelne devojke prisutne su već neko vreme, ali postale su sve popularnije pa su ljudi voljni da pričaju o njima - rekla je profesorka.

Porast virtuelnih partnera dobio je na zamahu tokom pandemije koronavirusa, a nedavni napredak u generativnoj veštačkoj  inteligenciji stavio ih je u centar pažnje.

Replika, istaknuta aplikacija koja nudi digitalne partnere pokretane veštačkom inteligencijom, preko noći je postala užasno popularna u svetu.

Usred pandemije korisnička baza te aplikacije premašila je 10 miliona u 2022. godini, što predstavlja povećanje od 35 posto.

Iste godine nekoliko korisnika Replike izjavilo da je u romantičnim vezama, da su vereni ili čak venčani svojim AI devojkama.

Profesorka Vitert je jako tužna zbog te činjenice. Pre svega zabrinuta za budućnost ljudskog roda.

- Virtuelne devojke uništavaju celu generaciju muškaraca. To nije virtuelna devojka, to je devojka koja po definiciji uči od vas, šta volite a šta ne volite. AI devojka nikad nema loš dan pa muškarci imaju savršene odnose i nikada ne moraju da se nose sa usponima i padovima prave veze. Sama bit AI devojke nosi rizik od toga da muškarci preferiraju te botove u odnosu na partnerstva u stvarnom životu, što potencijalno može dovesti do povećanja broja samaca i uticati na stopu nataliteta. Kako ne shvataju da te devojke ne mogu da ljube i spavaju s njima - pita se profesorka sa Univerziteta Vašington.

Iako virtuelni partneri mogu ponuditi privid druženja, Vitert upozorava na potencijal izolacije.

Te devojke omogućuju tihu epidemiju usamljenosti koju smo videli među mladim muškarcima. Veći je udeo muškaraca samaca u poređenju sa ženama u SAD”, zaključila je profesorka apelujući na muškarce da se vrate na pravi kolosek dok ne bude kasno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading