DIREKTOR OTPUSTIO RADNIKE I ZAMENIO IH VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM: Za ljude sada ima poruku koja LEDI KRV U ŽILAMA!

Autor:

Razonoda

11.10.2023

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dešava se ono što se nijednom zaposlenom na svetu neće dopasti

DIREKTOR OTPUSTIO RADNIKE I ZAMENIO IH VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM:  Za ljude sada ima poruku koja LEDI KRV U ŽILAMA!

Foto: pixabay.com

Izvršni direktor indijskog Dukaana Samit Šah objavio je na platformi X da mu se poslovanje osetno poboljšalo otkako je letos otpustio 90 posto radnika i zamenio ih je veštačkom inteligencijom.

Šah se pohvalio odličnim rezultatima svog bota baziranog na ChatGPT-u koji je zamenio ljude. 

Pokazalo se da veštačka inteligencija u ulozi kol operatera može da odgovori na sva pitanja kao i ljudi, ali i više od toga. Poslove je obavljala bolje i efikasnije.

Šah je napisao kako ne samo da njihov chatbot pruža brže odgovore i brže dolazi do rešenja za probleme korisnika već su zahvaljujući njemu smanjeni troškovi za čak 85 posto.

- Činilo mi se logičnim da zamenim ceo tim s botom koji je recimo sto puta pametniji, koji reaguje odmah i košta me stoti deo onoga što je trebalo da platim za tim korisničke podrške - objasnio je Šah prednosti korišćenja veštačke inteligencije u svojoj kompaniji.

Šah je potom poručio svetu nešto što će milione radnika zaista preplašiti.

- Za takve poslove dani su odbrojani. Sto posto. Mašina će ih obavljati brže i efikasnije, u to nemam dilemu. Nažalost čovek će morati da se prekvalifikuje ili traži novi posao - rekao je Indijac.

Strahuje se kako bi do 2025. godine brojni indijski programeri koje unajmljuju zapadne kompanije mogli da ostanu bez posla.

Ono što je sigurno je da budućnost donosi otkaze zbog veštačke inteligencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading