JEDVA SU DOČEKALI OVO: Robotaksi udario pešaka na prelazu, a protivnici veštačke inteligencije zapenili od besa! ISTRAGA IH JE ZAPREPASTILA

Autor:

Razonoda

05.10.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgledalo je kao da je vozilo bez čoveka za volanom bahato učinilo nešto neoprostivo, ali utvrđeno je da istina ima dve strane

JEDVA SU DOČEKALI OVO: Robotaksi udario pešaka na prelazu, a protivnici veštačke inteligencije zapenili od besa! ISTRAGA IH JE ZAPREPASTILA

Foto: pixabay.com

Američki grad San Francisko jedan je od prvih u svetu uveo robotaksije, odnosno vozila bez vozača.

U poslednja tri meseca robotaksiji su učestvovali u nekoliko incidenata u saobraćaju, ali nikad sa ozbiljnim posledicama po čoveka. Sve do ovog trenutka.

Jedna žena prelazila je pešački prelaz kada ju je udarilo vozilo na daljinsko upravljanje.

Nesrećna žena ni kriva ni dužna završila je na zemlji a onda i u kritičnom stanju. Dok joj se lekari u bolnici bore za život, svakodnevni kritičari i protivnici veštačke inteligencije doslovno su preplavili društvene mreže, radio i TV emisije.

U njima su gledali kako da što više napadnu kompanije koje se zalažu za brzo i sveobuhvatno infiltriranje AI u svakodnevni život, prenosi SF Chronicle.

Ipak, istraga je pokazala nešto drugo. Robotaksi kompanije Cruise nije direktno udario ženu. Štaviše, zakočio je istog milisekunda kada ga je otpozadi udario automobil sa bahatim vozačem.

Štaviše, bahati vozač čim je video šta je uradio, pobegao je s lica mesta, dok se robotaksi uredno zaustavio i sačekao policiju.

Odmah nakon nesreće pozvana je hitna pomoć, a nesrećna žena izvučena je ispod točkova taksija tek kada su došli vatrogasci.

Nakon toga odvezena je u bolnicu s višestrukim i teškim povredama.

Kako su objasnili iz Cruisea, robotaksi je na vreme prepoznao ženu na pešačkom prelazu i naglo je zakočio, ali nije uspeo na vreme da se u potpunosti zaustavi od siline udarca automobila iza njega. Samim tim, prešao je točkovima preko žene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading