ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA: Incognito pretraživanje na internetu NEĆE sakriti vaše tragove, evo ŠTA je potrebno da uradite

Autor:

Razonoda

21.09.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim istraživanjima stručnjaka za pretraživač Google Chrome, popularni “Incognito” način rada, kada pregledate stranice verujući da niko ne može da vas otkrije, i nije tako diskretno

ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA: Incognito pretraživanje na internetu NEĆE sakriti vaše tragove, evo ŠTA je potrebno da uradite

Foto: pixabay.com

Chrome "Incognito" način rada, koji služi kao metoda anonimnog pregleda interneta ipak ostavlja digitalni korisnički trag prema nedavno otkrivenim podacima – navodno se sami radnici Googlea žale na probleme s privatnošću tog pregledača.

Radnici Googlea tvrde da Incognito pretraživanje zapravo samo postavlja neka ograničenja u onome šta čuvate od podataka i stranica, kao i šta delite dalje. Ista ta ograničenja nisu baš efikasna u zaštiti naše privatnosti.

Čak i kada, primera radi, isključite opciju “istorija lokacije” kako se ne bi otkrilo gde ste i šta radite, Google ipak nastavlja da vas prati.

Vi možete da težim putem dođete do opcije da i Googleu sakrijete svoju lokaciju, ali za to će biti potrebno da imate malo više strpljenja i znanja iz oblasti pretraživanja interneta.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Kada koristite anonimni način rada, Google i dalje može da prati svaku vašu pretragu i da još uvek zna kada kliknete na jedan od predloga koji su vam ponuđeni.

Svaka veb stranica koju posetite u anonimnom načinu rada može vas pratiti jer taj način rada ne skriva vašu kućnu IP adresu od veb lokacije koju posećujete na internetu.

Vaš provajder, internet usluga i dalje rešava vaše DNS zahteve, što znači da može da prati svaki URL koji posetite i čuva bazu podataka vaše veb istorije i potencijalno te podatke deli s trećim osobama, piše PC Chip.

Zapravo, glavna prednost anonimnog načina rada je ta što sprečava gomilanje trajnih kolačića na vašem uređaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading