ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA: Incognito pretraživanje na internetu NEĆE sakriti vaše tragove, evo ŠTA je potrebno da uradite

Autor:

Razonoda

21.09.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prema poslednjim istraživanjima stručnjaka za pretraživač Google Chrome, popularni “Incognito” način rada, kada pregledate stranice verujući da niko ne može da vas otkrije, i nije tako diskretno

ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA: Incognito pretraživanje na internetu NEĆE sakriti vaše tragove, evo ŠTA je potrebno da uradite

Foto: pixabay.com

Chrome "Incognito" način rada, koji služi kao metoda anonimnog pregleda interneta ipak ostavlja digitalni korisnički trag prema nedavno otkrivenim podacima – navodno se sami radnici Googlea žale na probleme s privatnošću tog pregledača.

Radnici Googlea tvrde da Incognito pretraživanje zapravo samo postavlja neka ograničenja u onome šta čuvate od podataka i stranica, kao i šta delite dalje. Ista ta ograničenja nisu baš efikasna u zaštiti naše privatnosti.

Čak i kada, primera radi, isključite opciju “istorija lokacije” kako se ne bi otkrilo gde ste i šta radite, Google ipak nastavlja da vas prati.

Vi možete da težim putem dođete do opcije da i Googleu sakrijete svoju lokaciju, ali za to će biti potrebno da imate malo više strpljenja i znanja iz oblasti pretraživanja interneta.

Foto: pixabay.com

 

Kada koristite anonimni način rada, Google i dalje može da prati svaku vašu pretragu i da još uvek zna kada kliknete na jedan od predloga koji su vam ponuđeni.

Svaka veb stranica koju posetite u anonimnom načinu rada može vas pratiti jer taj način rada ne skriva vašu kućnu IP adresu od veb lokacije koju posećujete na internetu.

Vaš provajder, internet usluga i dalje rešava vaše DNS zahteve, što znači da može da prati svaki URL koji posetite i čuva bazu podataka vaše veb istorije i potencijalno te podatke deli s trećim osobama, piše PC Chip.

Zapravo, glavna prednost anonimnog načina rada je ta što sprečava gomilanje trajnih kolačića na vašem uređaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading